Kubernetes meetup #2

Na het succes van onze vorige meetup was het vorige week weer tijd om samen te komen en de Kubernetes-community in het oosten van het land verder te versterken. Ook deze keer stond onze bijeenkomst in het teken van kennisdeling. Wederom openden we onze deuren voor iedereen die interesse heeft in Kubernetes!

Sharon Wevers

Office Manager & HR Coördinator

We waren ontzettend blij met de mooie locatie die we hadden weten te bemachtigen, midden in het bruisende centrum van Almelo! Om de avond goed te laten beginnen, stonden we klaar om iedereen hartelijk te verwelkomen met een zak patat, de nodige snacks en een verfrissend drankje. 


Onze CTO Sven Mollinga en Kubernetes Engineer Aaron Kuilman beten het spits af met een interessante presentatie over het opzetten van een eigen certificate authority in combinatie met Kafka voor het veilig verzenden en ontvangen van logs. De presentatie werd gevolgd door een live demo. Gelukkig waren de demogoden ons goed gezind en konden we de concepten die zojuist besproken waren, in actie zien.

Na de eerste presentatie was het tijd voor een korte pauze. Onder het genot van nog meer smakelijke hapjes en drankjes ontstonden er mooie en vooral ook technische gesprekken.

De tweede presentatie werd gegeven door gastsprekers Bart Rijnders en Mats Willemsen van Ahold. Zij namen ons mee in een zeer leerzame presentatie over het Kubernetes as a Service (KaaS) platform bij Ahold Delhaize, dat gebaseerd is op Azure. 

Na de presentaties was er ruimschoots de gelegenheid om na te praten en te netwerken. Het was mooi om te zien hoe mensen met diverse achtergronden en ervaringsniveaus samenkwamen en één gemeenschappelijke passie deelden: Kubernetes. Bij vertrek kreeg iedereen nog een uniek Shock Media ‘patch your sh*t’ shirt als aandenken aan een geslaagde avond vol inspiratie en verbinding.

We gaan de komende tijd meer technische meetups organiseren over verschillende IT & hosting-gerelateerde onderwerpen. Wil jij er de volgende keer bij zijn? Word dan lid van onze meetup pagina https://www.meetup.com/shock-media-meetups/. We hopen je bij onze volgende meetup te zien!

Hulp nodig, vragen of opmerkingen?

+31 (0) 546 - 714360

Meer actueel

Shock Media Digital Agency Partnerdag 2024

Vorige week donderdag was het dan eindelijk zover; de Shock Media Digital Agency Partnerdag! Met meer dan 40 aanwezige partners hebben we de dag gevuld met leuke activiteiten. Op het programma stond een rondleiding door het datacenter en presentaties over Shock Media, ons Managed App Platform en het partnerprogramma.

Maak kennis met... Bouke!

Of je nu een potje darts wil spelen, je voetbalvaardigheden wil testen in speedsoccer of samen wil proosten tijdens de vrijdagmiddagborrel: deze vrolijke salestopper is altijd van de partij. Grote kans dat je hem via een van onze kanalen al wel eens hebt gesproken. In deze blog stel ik jullie graag voor aan: Bouke!

Shock Media Kerstfeest 2023

Het kerstfeest van Shock Media is altijd één van de hoogtepunten van het jaar. Ook afgelopen kerstborrel was het niet anders. Met een sfeervolle locatie, heerlijk eten en de nodige dansmoves. Het was weer een avond om niet te vergeten!