NEN7510 Managed Hosting

Shock Media is NEN7510 gecertificeerd. Hiermee heeft u de zekerheid dat de hostingomgeving voldoet aan de hoogste Nederlandse standaard voor Informatie Beveiliging in de zorg.

Patiënt data

De NEN7510:2017 is de hoogste Nederlandse norm voor informatiebeveiliging in de Zorg en sinds 2015 is Shock Media officieel gecertificeerd door DEKRA Certifications. Zorginstellingen dienen, op de bijzondere patiëntinformatie waar zij mee werken, adequate informatiebeveiliging toe te passen. Dit om de privacy van deze zeer gevoelige gegevens te waarborgen. Dit wordt in Nederland getoetst aan de hand van de NEN7510:2017 norm. Doordat Shock Media is gecertificeerd voor deze norm wordt het voor zorginstellingen eenvoudig om ook uitbestede diensten te laten conformeren aan deze standaard. 


Shock Media is naast NEN7510 tevens ISO27001 en ISO9001 gecertificeerd. Bekijk onze gecertificeerde oplossingen.

Wet & Regelgeving

Door de NEN7510 certificatie die Shock Media heeft kunt u er op vertrouwen dat wij voldoen aan alle wet- en regelgeving welke verbonden zijn met informatiebeveiliging in de Zorg. Denk bijvoorbeeld aan de meldplicht datalekken en de Europese General Data Protection Regulation (GPDR) wet die sinds 2018 van kracht is. Gevoelige patiëntinformatie slaat en bewerkt Shock Media conform deze zeer strenge norm om te voldoen aan de geldende wet & regelgevingen.