Managed Software

Onze specialisten hebben zeer veel kennis en ervaring hebben met de meest uiteenlopende serversoftware, middleware en configuraties. Door een samenwerkingspartner en verlengstuk te zijn van uw organisatie zorgen we er voor dat uw applicaties en websites optimaal presteren en veilig zijn. Hieronder vind u een overzicht van door ons veelgebruikte technieken.

+31 (0) 546 - 714360

 • Webservers
 • Databases
 • Frameworks
 • Code
 • Caching
 • Overig
Webservers

Een goede configuratie van de webserver staat garant voor veiligheid, schaalbaarheid en goed performance. Hieronder vind u een overzicht van de meest gebruikte webservers door Shock Media.

Managed Apache hosting

Apache is een open source webserver welke wereldwijd het meest wordt gebruikt. Shock Media heeft dan ook zeer veel ervaring met het inrichten, onderhouden en optimaliseren van Apache.

Managed NGINX hosting

NGINX is gebouwd om een lichtgewicht webserver te zijn en staat er om bekend schaalbaar, snel en veilig te zijn. Met name voor High Traffic applicaties is NGINX een goede optie om de performance en stabiliteit te waarborgen. De specialisten van Shock Media hebben veel ervaring in het optimaliseren van NGINX voor deze doeleinden.

Contact
Databases

Een goed geconfigureerde en geoptimaliseerde database kan een wereld van verschil maken voor de performance van uw applicaties en websites. De specialisten van Shock Media stemmen de configuratie van de database af en dragen zorg voor structurele optimalisatie en een robuuste database.

Managed MySQL hosting

Shock Media is expert op het gebied van MySQL. Door jarenlange ervaring met de meest uiteenlopende webapplicaties, workloads en vraagstukken kunnen wij samen met u het maximale uit uw MySQL database halen. Schaalbaarheid, performance en veiligheid zijn hierbij cruciaal.

Managed Percona / Galera hosting

Voor High Traffic websites en applicaties die zeer database intensief zijn maakt Shock Media veel gebruik van Percona / Galera. Een uitstekende techniek welke het mogelijk maakt om MySQL queries te Load Balancen over meerdere MySQL database servers.

Managed MongoDB hosting

MongoDB is een niet-relationele database die eenvoudig gedistribueerd kan worden over een Cluster. Shock Media heeft jarenlange ervaring met MongoDB. Onze specialisten installeren, configureren en onderhouden uw MongoDB omgeving dag en nacht.

Managed PostgreSQL hosting

PostgreSQL is een open source database. Shock Media heeft veel ervaring met het opzetten en onderhouden van PostgreSQL.

Managed MariaDB hosting

MariaDB is een populaire open-source database welke een uitstekend alternatief is voor MySQL. Het is snel, schaalbaar en robuust. Shock Media heeft veel ervaring met MariaDB.

Contact
Frameworks

Een robuust en goed onderhouden framework zorgt ervoor dat een ontwikkelaar tijd bespaart. Daarom biedt Shock Media omgevingen die afgestemd en geconfigureerd worden voor een specifiek framework. Zodat uw applicatie in combinatie met het gebruikte framework optimaal presteert en veilig is.

Managed Laravel hosting

Eén van de meest populaire PHP-frameworks op dit moment is Laravel. De specialisten van Shock Media zorgen er voor dat de omgeving is afgestemd op uw Laravel applicatie en optimaal presteert.

Managed Symfony hosting

Symfony is een zeer populair PHP-framework welke wordt gebruikt voor het creëren van websites en webapplicaties. Door een samenwerkingspartner te zijn stemmen we samen met u de omgeving af op uw Symfony gebaseerde applicatie. Hiermee garanderen we dat uw webapplicatie snel en veilig draait.

Managed CodeIgniter hosting

CodeIgniter is een lichtgewicht en High Performance PHP framework die simpliciteit en veiligheid voorop stelt. 

Managed Ruby on Rails hosting

Ruby on Rails is een zeer robuust framework voor het ontwikkelen van webapplicaties. Het heeft een sterke focus op eenvoud en het snel kunnen ontwikkelen van de meest uiteenlopende applicaties. De specialisten van Shock Media hebben veel ervaring met Ruby on Rails en zorgen ervoor dat de omgeving optimaal is afgestemd op uw applicaties.

Managed Django hosting

Shock Media biedt een stabiele, veilige en goed onderhouden omgeving voor uw Django applicaties. Het Django framework is er op gericht om zeer snel applicaties te ontwikkelen. Het framework biedt uitstekende performance, veiligheid en is ook nog eens zeer schaalbaar.

Contact
Code

U wilt een focus op ontwikkeling en geen zorgen hebben over configuraties en onderhoud die nodig is om de taal waarin u ontwikkelt te ondersteunen. De experts van Shock Media zorgen ervoor dat uw omgeving optimaal wordt ingericht.

PHP

Eén van de meest voorkomende talen op het web. Shock Media is gespecialiseerd in de hosting van PHP applicaties en websites. Wij hebben voor u de beste configuraties en adviezen om uw applicatie snel, veilig en stabiel beschikbaar te maken.

Apache Tomcat

Apache Tomcat is een open source implementatie van de Java Servlet, JavaServer Pages, Java Expression Language en Java WebSocket technologieën. Shock Media heeft jarenlange ervaring met Tomcat hosting en is een samenwerkingspartner voor een optimale inrichting van de omgeving.

NodeJS

Node.js is een lichtgewicht en efficiënte JavaScript runtime die het eenvoudig mogelijk maakt om schaalbare applicaties te ontwikkelen. Grote voordelen zijn dat het zeer efficiënt omgaat met resources en zeer geschikt is voor Load Balancing.

Ruby

Ruby is een taal die het eenvoudig maakt om snel en makkelijk objectgeoriënteerd te ontwikkelen. Het is gericht op eenvoudigheid en productiviteit. Shock Media zorgt voor de inrichting van de meest optimale omgeving voor uw Ruby applicatie.

Java

Shock Media biedt u een stabiele en snelle omgeving voor uw Java applicaties. Java is één van de meest populaire platformonafhankelijke programmeertalen van dit moment.

Python

Python is een veelgebruikte programmeertaal welke wordt ingezet voor veel doeleinden. De specialisten van Shock Media kennen de taal door en door en zetten deze ook veel in voor het automatiseren van taken en shell-scripts. 

Contact
Caching

Het toepassen van caching binnen applicaties en websites geeft met een correcte implementatie en configuratie zeer grote snelheidswinsten. De specialisten van Shock Media ondersteunen u met het op de juiste wijze implementeren van caching voor uw applicaties en websites.

Redis

Redis is een caching tool waarmee veelgevraagde data wordt opgeslagen in het geheugen. Als een gebruiker / bezoeker de data opvraagt dan wordt deze direct uit de cache aan de bezoeker geserveerd.

Memcached

Memcached is een tool waarmee veelgevraagde objecten worden opgeslagen in het geheugen zodat deze sneller kunnen worden geserveerd. Shock Media heeft jarenlange ervaring met Memcached.

Varnish

Varnish is een zeer krachtige caching tool die de laadtijd van een webapplicatie drastisch kan versnellen. Een bezoeker vraagt een bepaalde pagina op en vervolgens wordt de gehele pagina in het geheugen bewaard. Wanneer er een opvolgende bezoeker de pagina opvraagt wordt deze razendsnel geserveerd. Shock Media helpt u bij het implementeren van Varnish en zorgt voor structureel onderhoud van de software.

Contact
Overig

Uiteraard ondersteunt Shock Media nog veel meer technieken en applicaties.

Elastic Search

Elastic Search is open source software voor het eenvoudig opslaan, doorzoeken en analyseren van grote datasets. Veel gebruikt in combinatie met Kibana en/of Logstash.

Akeneo

Akeneo is één van de populairste en meest gebruikte PIM (Productinformatiemanagement) systemen. Binnen het Shock Media team is er veel ervaring met het opzetten van optimale serverconfiguraties ten behoeve van Akeneo. Door onze jarenlange expertise met MySQL en MondoDB ook hier toe te passen kunnen we een optimale performance garanderen.

Apache Solr

Apache Solr is een open source zoek platform welke het eenvoudig maakt om grote datasets snel te doorzoeken. Shock Media zorgt voor een optimale inrichting van Solr en zorgt voor 24x7 onderhoud en bewaking van de software.

RabbitMQ

RabbitMQ is een open source software dat gebruikt wordt voor message queueing. Het zorgt ervoor dat berichten over en weer worden verstuurd en correct worden afgehandeld. Shock Media installeert, configureert en onderhoud deze software zodat u deze kan gebruiken binnen uw applicaties.

Keepalived

Keepalived is software voor het eenvoudig opzetten van Load Balancing en High Availability. De specialisten van Shock Media zorgen voor een optimale inrichting en onderhoud van uw Load Balanced omgeving.

HAProxy

HAProxy is een veelgebruikte Load Balancer. Shock Media past deze software veelvuldig toe voor het Load Balancen van bezoekers / gebruikers over meerdere servers. Er wordt zorg gedragen aan een optimale inrichting om High Availability voor uw applicaties en websites te creëren.

Verder veel voorkomend

 • Beanstalkd
 • Sphinx
 • Composer
 • NPM
 • GULP
 • GRUNT
 • Bower
 • Go
 • OpenJDK
 • Jenkins
Contact

Wij werken voor