Load Balancing

Voor websites en applicaties waarbij beschikbaarheid, bereikbaarheid en performance een absolute vereiste zijn is Load Balancing de ideale oplossing. Een Load Balancing oplossing wordt doorgaans ingezet voor zeer bedrijfskritische en intensief gebruikte (web)applicaties en/of databases. Door jarenlange ervaring is Shock Media uw partner voor dit type oplossing.

+31 (0) 546 - 714360

  • Overzicht
  • Webserver Load Balancing
  • Database Load Balancing
Overzicht

Voor websites en applicaties waarbij een zeer groot aantal gebruikers tegelijkertijd verbinding maken kan in sommige gevallen Load Balancing noodzakelijk zijn. Load Balancing is een techniek waarbij connecties en de daarbij behorende instructies worden verspreid over meerdere servers of apparaten. Het doel hierbij is dat ook bij zeer grote aantallen bezoekers en connecties de gebruikerservaring optimaal blijft en dat beschikbare resources optimaal worden benut.

Balanceer het gebruik van uw applicatie

Voor applicaties met een zeer hoog aantal gebruikers of waar intensief gebruik gemaakt wordt van de resources die beschikbaar zijn kan Load Balancing de ideale uitkomst bieden.

Garandeerd 100% beschikbaarheid

Door Load Balancing toe te passen voor uw website of applicatie kunt u een 100% beschikbaarheid garanderen. Doordat een server of andere resource uit de Load Balancing opstelling kan worden gehaald, voor bijvoorbeeld onderhoud, blijft de applicatie altijd bereikbaar en beschikbaar voor de gebruikers.

Health Monitoring

De Load Balancers die Shock Media biedt maken gebruik van Health Monitoring om de bereikbaarheid van de servers achter de Load Balancers te controleren. Mocht er een controle niet lukken dan zal de betreffende server uit de Load Balancing configuratie worden gehaald. Wanneer de check weer succesvol is komt de server weer terug.

Volledig beheerd en geconfigureerd

Wanneer een Load Balancing oplossing de beste keuze is voor uw situatie dan wordt deze volledig beheerd en geconfigureerd door de specialisten van Shock Media. Hierdoor heeft u geen omkijken naar de oplossing en weet u zeker dat deze dag en nacht bewaakt wordt.

Multi-datacenter

Als één van de weinige Managed Hosting providers in Nederland biedt Shock Media de mogelijkheid om Load Balancing te verzorgen over meerdere datacenters. Hierbij is uw omgeving in meerdere datacenters actief en is zelfs bij uitval van een gehele locatie de bereikbaarheid en beschikbaarheid van uw websites en applicaties gewaarborgd.

Contact
Webserver Load Balancing

Voor websites en webapplicaties die dagelijks of tijdens bepaalde periodes zeer veel bezoekers moeten verwerken is in veel gevallen een Load Balacing opstelling de beste oplossing. Door de bezoekers en gebruikers te verdelen over de verschillende webservers kan de grote stroom van bezoekers worden verwerkt. Naarmate het aantal bezoekers toeneemt kan ook het aantal webservers worden bijgeschaald. Hierdoor blijven websites en webapplicaties snel reageren en heeft de websitebezoeker de beste gebruikservaring.

Ongekende schaalbaarheid en betrouwbaarheid

Load Balancing biedt uitgebreide schaalbaarheid voor iedere website en webapplicatie. Door meer webservers toe te voegen wordt het aantal bezoekers dat kan worden bediend door de oplossing vergroot. Door gebruik te maken van meerdere webservers is er ook geen invloed op de bereikbaarheid van een website en webapplicatie op het moment dat er onderhoud uitgevoerd dient te worden aan een webserver.

SSL offloading

Voor websites die beveiligd zijn met SSL en die een zeer grote hoeveelheid bezoekers moeten verwerken kan SSL offloading een goede oplossing zijn om de performance van de website te verhogen. Bij SSL offloading wordt het proces van SSL encryptie niet afgehandeld door een webserver maar door een specifiek toegewezen server. Dit kan bijvoorbeeld ook de Load Balancer zelf of een andere server zijn. Door SSL offloading toe te passen worden er minder resources gebruikt op de webservers en daardoor kunnen webservers meer aanvragen tegelijkertijd afhandelen.

Advies op maat

Load Balancing oplossingen zijn veelal maatwerk. Door in gesprek te gaan met onze specialisten kunnen wij een passend advies geven voor uw situatie. Neem daarom gerust contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Contact
Database Load Balancing

Voor websites en applicaties die intensief gebruik maken van een database kan een Load Balanced oplossing een ideale uitkomst zijn. Door de query's die op een database worden uitgevoerd te verdelen over meerdere servers kan de snelheid van de database gegarandeerd worden. Load Balancing is mogelijk voor de meest voorkomende databases waaronder MySQL, MSSQL en MongoDB.

Ultieme performance

Door de resources die beschikbaar zijn optimaal te benutten kan er een buitengewone performance worden gehaald. Hier kan bijvoorbeeld SSD-caching een uitstekende optie zijn om de snelheid verder te vergroten. Door de technieken die Shock Media toepast kan voor iedere Load Balancing omgeving een oplossing op maat worden samengesteld.

Multi-Master clustering

Shock Media biedt de mogelijkheid voor het opzetten van Multi-Master clusters. Een Multi-Master database cluster kan onder andere worden opgezet voor MySQL. Hierdoor kan er naar meerdere database servers tegelijkertijd worden geschreven. Door deze opstelling toe te passen kunnen ook de meest veeleisende database omgevingen een perfecte snelheid bieden.

Advies op maat

Een Load Balancing opstelling voor databases is veelal maatwerk. Door in gesprek te gaan met onze adviseurs kunnen wij een passende oplossing bieden voor uw situatie. Neem gerust contact met ons op.

Contact

Wij werken voor