Almelo | 40 uur | 29-07–2021

Heb jij een uitstekend analytisch en creatief vermogen om robuuste, schaalbare en innovatieve software te ontwikkelen? Klinken Java, Angular, TypeScript en Distributed Databases je als muziek in de oren? En wil je graag werken in een jong, professioneel en informeel team binnen één van de snelst groeiende Managed Hosters van Nederland? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je doen?

Als Java Developer bij Shock Media werk je aan diverse applicaties, vergaande automatisering van complexe processen en nieuwe innovatie oplossingen. Shock Media heeft voor het beheren van virtualisatieclusters, om bijvoorbeeld Private & Public clouds op te zetten, zelf een softwarepakket ontwikkeld: LARAGRID. Er worden diverse opensource Linux tools gebruikt om virtuele machines high-available te configureren en te laten draaien. Deze onderliggende tooling bestaat uit onder andere:

 • QEMU/KVM, de feitelijke hypervisor;
 • Logical Volume Manager (LVM) en Zettabyte File System (ZFS), voor volumebeheer op de clusternodes;
 • Distributed Redundant Block Device (DRBD), voor datareplicatie tussen clusternodes;
 • Netwerk Bridging, om virtuele netwerken en -kaarten aan fysieke netwerken te koppelen. 

De software is onder andere verantwoordelijk voor het beheren van resources die aan virtuele machines gealloceerd kunnen worden. Dit zijn bijvoorbeeld werkgeheugen, cpu cores en storage. LARAGRID kan qua functionaliteit worden vergeleken met pakketten als VMWare, OpenStack en Proxmox. Het onderscheidt zich op het gebied van toegankelijkheid, kostenefficiëntie en gebruiksvriendelijkheid. De gehele cloud van Shock Media, met vele honderden servers, draait op de LARAGRID software. Als Java Developer bij Shock Media zal een groot deel van jouw werkzaamheden bestaan uit het verder ontwikkelen en optimaliseren van de webinterface van LARAGRID. Je werkt direct samen met een gedreven team developers en nauw samen met onze Server & Network administrators. Check voor meer informatie https://www.laragrid.com/.    

Hoe je dag eruit kan zien?

Je komt binnen en drinkt eerst een kop koffie met je collega’s om de dag te beginnen. Jullie beginnen de ochtend met een stand-up meeting  om te bespreken wat de stand van zaken is en waar iedereen mee bezig is (geweest). Wanneer je bent ingelogd op je computer kijk je in de issue tracker naar wat prioriteit heeft. Je ziet dat er nog een bug opgelost moet worden. Omdat deze bug de release van de eerstvolgende versie in de weg zit ga je hier meteen mee aan de slag. Tijdens de pauze is het tijd om je collega’s de oren te wassen met pingpongen. Na de lunch ben je weer vol energie en zie je dat er nog een code review gedaan moet worden van een feature die een collega de afgelopen week heeft ontwikkeld. Je vindt hierin nog een fout, maar samen met je collega hebben jullie deze al snel opgelost en wordt de feature geaccepteerd. Vervolgens kijk je op het Scrum Board wat de lopende zaken zijn en je nog meer kunt oppakken vandaag.  Aan het eind van de werkdag sluit je af en ga je met een voldaan gevoel naar huis.

Wat vragen wij?

Binnen Shock Media kom je in aanraking met veel verschillende technieken en software. Je beschikt daarom over de volgende kennis en ervaring:

 • Een relevante opleiding, minimaal op HBO-niveau (bijvoorbeeld HBO Informatica);
 • Je bent bekend met het werken volgens Agile of een andere vergelijkbare methodiek;
 • Basis kennis van Linux- en Unix-omgevingen is een pre, je moet je er in ieder geval goed in willen verdiepen;
 • Je hebt ervaring met Java;
 • Je hebt ervaring met of interesse in technieken als JAX-RS, Guice, RxJava, Antlr, Distributed Computing en Distributed Databases;
 • Ervaring met front-end development in Angular is een pre;
 • Je houdt actief ontwikkelingen in de softwareontwikkeling bij.

 Daarnaast kun je je vinden in de volgende kenmerken:

 • Een punctueel, structureel en daarnaast analytisch vermogen;
 • Je kunt goed samenwerken en communiceren;
 • Daarnaast kom je ook zelfstandig goed tot je recht;
 • Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • Geen 9 tot 5 mentaliteit en een flexibele, positieve en gezellige instelling.

Wat bieden wij?

We bieden een gezellige werkomgeving binnen een sterk groeiende organisatie met korte lijnen naar andere afdelingen en collega’s. Je krijgt veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling, waardoor er veel doorgroeimogelijkheden zijn. Wij bieden naast een marktconform salaris ook goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals diverse netto vergoedingen, een goede reiskostenvergoeding of eventueel een leaseauto. Daarnaast hebben wij een actieve personeelsvereniging die de nodige leuke activiteiten organiseert, waaronder onze beroemde LAN-party’s. Maar ook op kantoor kan je al losgaan op onze pingpongtafels of bij de maandelijkse borrel.

Wie zijn wij?

Shock Media is al ruim 20 jaar een Managed Hosting Provider, die dagelijks de bereikbaarheid en beschikbaarheid van duizenden bedrijfskritische websites en (web)applicaties voor diverse nationale en internationale organisaties verzorgt. Werken bij Shock Media betekent werken in een jong, professioneel en informeel team van specialisten, waarin je letterlijk van je hobby je werk kan maken. Waar nodig kun je voldoende begeleiding en vrijheid van ons verwachten om jouw functie steeds meer inhoud te geven.

Iets voor jou?

Stuur dan snel jouw motivatie en CV naar onze HR-afdeling via vacatures@shockmedia.nl. Ook voor vragen over deze vacature kan je dit e-mailadres gebruiken.

Twijfel je nog?

Lees dan eens hoe onze collega’s het werken bij Shock Media ervaren of kijk eens bij onze andere vacatures.

Onze bedrijfscultuur