Private Cloud

Een Private Cloud is een infrastructurele oplossing waarbij de gehele omgeving volledig is afgestemd op uw servers, websites en applicaties. De omgeving wordt op geen enkel vlak gedeeld met andere klanten. Vanuit de Resource Pool die een Private Cloud mogelijk maakt kunt u eenvoudig en onbeperkt Cloud Servers starten.

+31 (0) 546 - 714360

  • Overzicht
  • Technische informatie
Overzicht

Onbeperkt Cloud Servers starten uit uw eigen resource pool

Met uw eigen Private Cloud krijgt u de beschikking over een Resource Pool. Een Resource Pool is een verzameling van capaciteit waarbinnen u onbeperkt Cloud Servers kan aanmaken. Er zijn geen beperkingen in de omvang van de Resource Pool.

Volledige controle

U kunt eenvoudig de resources beheren die tot uw beschikking staan. Dit kan door middel van een CLI, API of gebruiksvriendelijke webinterface. 

Garandeer de veiligheid van uw data

De Private Cloud is een volledig ongedeelde omgeving waardoor uw data ook fysiek gescheiden is van andere klanten.

Verlaag de kosten en risico's van uw infrastructuur

Door de unieke LaraGrid-technologie die Shock Media toepast voor het opzetten van uw Private Cloud dalen uw kosten voor infrastructuur aanzienlijk terwijl u er op het gebied van betrouwbaarheid, performance en veiligheid op vooruit gaat. 

Geen vendor lock-in

De Private Cloud wordt opgezet door middel van verschillende open source technieken waaronder KVM. Hierdoor is er geen vendor lock-in en bent u altijd in staat over te stappen naar een andere provider.

Contact
Technische informatie

High Availability zonder shared storage

Een Private Cloud van Shock Media is High Available zonder dat hier een SAN, ook wel een shared storage, voor noodzakelijk is. De kostenbesparing die hiermee gerealiseerd wordt is aanzienlijk. Naast de kostenbesparing biedt een High Available Private Cloud uitermate hoge betrouwbaarheid, schaalbaarheid en maximale performance.

High Availability met shared storage

Het is mogelijk om de Private Cloud in te richten met een shared storage. Een shared storage oplossing kan op elk gewenst moment worden toegevoegd.

Ongekende prestaties door SSD's

De onderliggende laag van een Private Cloud kan volledig op maat voor u worden samengesteld. Zo zijn er mogelijkheden om complete Private Clouds op basis van SSD’s samen te stellen of gebruik te maken van SSD-caching. In geen enkel geval zal de infrastructuur van uw eigen Private Cloud een belemmering zijn in het leveren van een snelle en robuuste omgeving.

Fysieke en virtuele schaalbaarheid

De Private Cloud van Shock Media biedt maximale schaalbaarheid op zowel fysiek als virtueel niveau. Cloud Servers kunnen op ieder moment worden opgeschaald om optimaal te presteren. Op fysiek niveau kunnen onderliggende nodes op ieder moment worden toegevoegd om zo de beschikbare capaciteit binnen de Resource Pool te vergroten.

Live Migrations

Binnen een Private Cloud zijn Live Migrations mogelijk. Een Live Migration is het “verschuiven” van een Cloud Server naar een ander, eventueel geografisch gescheiden, gedeelte van de Private Cloud zodat onderhoud kan worden uitgevoerd.

Combineren verschillende hardware

Door de wijze waarop Shock Media de Private Cloud creëert is het mogelijk om verschillende hardware te combineren. Hierdoor kan een Private Cloud altijd worden uitgebreid met de nieuwste technologieën.

Snapshots

Voor bijvoorbeeld ontwikkeling, updates en upgrades bestaat er de mogelijkheid om van iedere gewenste Cloud Server een snapshot te maken. Met een snapshot kunt u snel en eenvoudig terugvallen (rollback) naar een eerdere staat van de Cloud Server.

Contact

Wij werken voor