Vijf basis aspecten voor goede support

Wanneer je op zoek bent naar een hostingpartij sta je op het punt om een dienst af te nemen die jouw (core) business moet ondersteunen. Dit kan variëren van een simpel webhostingpakket tot een complexe Private Cloud. Laat het duidelijk zijn dat het in alle gevallen gaat om het feit dat er iets online moet zijn en moet blijven. Bij het kiezen van een hostingpartij wordt er sowieso vaak gekeken naar de verhouding tussen de aangeboden resources en de prijs. Echter is het bij het maken van een keuze erg belangrijk om ook de support die de hostingpartij biedt onder de loep te nemen. Goede support is namelijk minstens zo belangrijk als hoge uptime garanties, een snel platform en de hoeveelheid resources in vergelijking tot de prijs waartegen deze aangeboden worden.

Dave Fortuijn

Senior System Engineer

Wat is goede support?

Er zijn verschillende zaken die iets zeggen over de mate van support die een hostingpartij levert, bijvoorbeeld; je website is langzamer dan normaal. Kun je dan jouw hostingpartij telefonisch bereiken? Word je steeds doorverbonden? Word je überhaupt deskundig te woord gestaan? Wordt er alleen naar de omgeving gekeken of wordt er ook naar de wisselwerking tussen de website en de omgeving gekeken?


In alle gevallen gaat om het feit dat er iets online moet zijn en moet blijven.


Een ander voorbeeld: je loopt tegen problemen aan bij het implementeren van een nieuwe techniek in je applicatie. Kun je dan jouw hostingpartij bellen voor advies? Kijken en denken ze met je mee? Allemaal zaken die erg belangrijk zijn. Goede support kan worden gedefinieerd aan de hand van een vijftal basis aspecten. Deze worden hieronder toegelicht aan de hand van een aantal voorbeelden.

  1. Toegankelijkheid:  Hierbij gaat het om de manieren waarop een hostingpartij te bereiken is.  Een hostingpartij die goede support levert moet op z’n minst bereikbaar zijn per e-mail en per telefoon. Hierbij is het erg belangrijk dat je niet eerst in de wacht wordt gezet of  diverse malen wordt doorverbonden.
  2. Snelheid:  Hierbij gaat het om de snelheid waarmee er antwoord wordt gegeven op een telefoontje of een e-mail. Wanneer er een vraag binnenkomt is het belangrijk dat deze snel wordt beantwoord. Binnen een uur en niet pas twee dagen later. Wanneer er inkomend telefonisch contact is, is het belangrijk dat je binnen een aantal seconden ook echt iemand aan de lijn krijgt die je inhoudelijk te woord kan staan.
  3. Bereikbaarheid:  Hierbij gaat het om de momenten waarop een hostingpartij te bereiken is. Om goede support te kunnen leveren is het belangrijk dat een hostingpartij 24/7 bereikbaar is, dus ook telefonisch. Overdag zal dit met name zijn om vragen te beantwoorden en om je te adviseren bij problemen. ’s Avonds en ’s nachts is het noodzakelijk bij eventuele calamiteiten.
  4. Accuratesse:  Hierbij gaat het om de behandeling en de afhandeling van de vraag of het probleem. Het is belangrijk dat een supportvraag direct op de juiste manier in behandeling wordt genomen. Daarnaast is het contact nadat je een vraag hebt gesteld of je een probleem hebt voorgelegd minstens zo belangrijk als het eerste contact. Het is belangrijk dat je op de hoogte wordt gehouden over het verloop van het probleem. Daarbij is het belangrijk dat alle acties en contactmomenten worden gedocumenteerd zodat deze waardevolle informatie in de toekomst makkelijk is terug te vinden, zowel voor jou als voor de andere collega's bij de hostingpartij. Zo voorkom je immers ook dat je niet steeds opnieuw hetzelfde verhaal hoeft te vertellen.
  5. Kennisniveau:  Hierbij gaat het om het kennisniveau van de medewerkers. Zoals hierboven is genoemd is het belangrijk dat je wordt geholpen door iemand die dat inhoudelijk ook echt kan. Dat wil zeggen dat deze persoon je deskundig te woord staat en al jouw vragen kan beantwoorden. Ook is het belangrijk dat deze persoon weet wat er speelt bij jou als klant, maar ook op de betreffende hostingoplossing. Hier wordt het grootste verschil gemaakt. Door een hoog kennisniveau worden vragen beter, sneller en effectiever opgepakt

Support bij Shock Media

Deze aspecten omschrijven in het kort wat de basis is van goede support. Er is echter nog een ander uiterste. Zo is Shock Media een managed hosting partij die veelal problemen ziet aankomen en deze oplost voordat je hier hinder van hebt ondervonden: proactieve support dus. Wanneer een probleem is opgelost zal Shock Media indien nodig zelf contact met je opnemen om je te informeren over het probleem dat zich heeft voorgedaan. Deze proactieve manier van werken zorgt ervoor dat klanten alleen zelf contact hoeven te zoeken wanneer het echt nodig is en dus niet zelf actie moeten ondernemen wanneer zij bijvoorbeeld downtime ervaren. Uiteraard zorgt Shock Media ervoor dat zij de vijf basisaspecten van goede support ook uitstekend beheersen. Zo is Shock Media 24/7 bereikbaar zowel via e-mail, als telefonisch. Daarnaast wordt de vraag binnen enkele minuten in behandeling genomen en word je altijd deskundig te woord gestaan door onze professionele support. 

Terug naar nieuwsoverzicht

Hulp nodig, vragen of opmerkingen?

+31 (0) 546 - 714360

Meer actueel

Fantastische editie Hemelgames 2019!

Ook dit jaar was Shock Media weer hoofdsponsor van het Hemelgames Festival dat voor de vijfde keer georganiseerd werd. Dit jaar alleen geen "games" meer, des te meer tijd voor goede muziek en ontspanning! Natuurlijk waren we met een groep collega’s van de partij. Lees snel verder voor de foto’s die een beeld geven van de zeer geslaagde dag:

Kwetsbaarheden in Intel processoren

Deze week zijn er verschillende, zeer grote, kwetsbaarheden aan het licht gekomen in Intel processoren die met name worden gebruikt in laptops, computers en servers. Onderzoekers vonden deze kwetsbaarheden enkele maanden geleden en meldden deze in het geheim bij Intel. Deze kwetsbaarheden kunnen misbruikt worden middels zogenaamde Microarchitectural Data Sampling (MDS) aanvallen, waaronder de zogenaamde RIDL, Fallout en Zombieload aanvallen. De gevonden kwetsbaarheden kunnen mogelijk een zeer grote impact hebben op de veiligheid van digitale informatie en systemen.

Trotse hoofdsponsor van het Bevrijdingsfestival Gelderland 2019!

Bevrijdingsdag is elk jaar de dag waarop Nederland haar vrijheid viert. Een belangrijk moment om bij stil te staan en iets waar wij als organisatie trots op zijn om dit te kunnen sponsoren. Op het officiële Bevrijdingsfestival Gelderland 2019 waren wij dit jaar dan ook prominent aanwezig. Zie hieronder voor een sfeerimpressie van deze dag!