Shock Media scoort wederom goed bij klanttevredenheidsonderzoek.

Hoewel Shock Media altijd al de focus heeft gehad op de kwaliteit van haar dienstverlening en optimale klanttevredenheid, is dit in 2021 bekroond met het behalen van de hoogste internationale kwaliteitsnormering, de ISO 9001 certificering. Deze konden we toevoegen aan de ISO27001 en de NEN7510 certificeringen die we reeds al vele jaren hebben.

Timo Feenstra

Information Security Officer

Uiteraard willen we onze Managed hosting dienstverlening continu blijven verbeteren. Daarom is er opnieuw in januari 2022, net zoals vorig jaar, een klanttevredenheidsonderzoek uitgevoerd. Hieruit bleek dat Shock Media nóg beter scoort bij haar klanten dan in 2021!

Wat houdt de ISO9001 certificering in?

Shock Media heeft in het kader van de ISO9001 certificering een managementsysteem voor kwaliteit geïmplementeerd. Dit houdt in dat zowel de interne processen en de kwaliteit van onze Managed Hosting dienstverlening continu worden gemonitord en doorlopend wordt onderzocht waar kansen tot verbetering liggen. Ook wordt er veel aandacht besteed aan het verkrijgen van feedback van klanten en het vergroten van de klanttevredenheid. Enerzijds door klanten actief te vragen naar hun mening omtrent bepaalde onderdelen van onze dienstverlening, maar anderzijds ook door eventuele klachten, incidenten of problemen op een gestructureerde manier en naar volle tevredenheid af te handelen en hierop te verbeteren. Daarnaast wordt Shock Media jaarlijks onderworpen aan uitgebreide interne en externe audits op het gebied van kwaliteit.

Hoger scoren op alle onderdelen!

Om continu te kunnen blijven werken aan verbetering van onze dienstverlening, hebben we in januari 2022, net zoals vorig jaar, een klanttevredenheidsonderzoek uitgevoerd. Tijdens het klanttevredenheidsonderzoek zijn vragen gesteld op 12 deelgebieden die onze klanten konden beoordelen met 1 t/m 5 sterren. Daarnaast was het mogelijk om opmerkingen of verbeterpunten aan te dragen. Hierop kwam wederom veel nuttige feedback.

In de bovenstaande grafiek zijn de uitkomsten van het klanttevredenheidsonderzoek van 2022 ten opzichte van de resultaten van 2021 te zien. Op alle deelgebieden scoren we hoger dan vorig jaar. Ons team werkt 24x7, 365 dagen per jaar keihard om onze dienstverlening te optimaliseren en verbeteren. Ook met de feedback uit het klanttevredenheidsonderzoek in 2021 hebben we diverse maatregelen genomen. We zijn dan ook enorm trots dat de effectiviteit van al deze maatregelen al zo snel duidelijk zichtbaar zijn geworden.

Op alle onderdelen gezamenlijke scoren we gemiddeld een 4,5 op een schaal van 5. Ook dit jaar werd met name onze support, de diepgaande technische kennis waarover onze medewerkers beschikken en de stabiliteit van onze dienstverlening zeer hoog gewaardeerd door onze klanten. De grootste verbetering in beoordelingen is dit jaar te zien op de onderdelen sales/aftersales, de communicatie omtrent storingen en de snelheid van onze support.

Ook uit de opmerkingen die onze klanten gaven tijdens het klanttevredenheidsonderzoek bleek veel nuttige feedback te komen om nog verder te verbeteren. Daarnaast waren er talloze complimenten en waarderingen waar we natuurlijk blij van werden om te lezen. 

Als laatste onderdeel van het onderzoek is ook gevraagd of klanten ons actief zouden aanbevelen bij vrienden, familie of andere relaties. De score op deze vraag wordt ook wel de Net Promotor Score genoemd en is een belangrijk en veel gebruikt onderdeel in soortgelijke onderzoeken om de tevredenheid te meten. Op deze vraag scoorden we een ruime 4.5 van de 5 (een dikke 9 op een schaal van 10). Hieruit blijkt dat het overgrote deel van de respondenten van ons klanttevredenheidsonderzoek het zeer waarschijnlijk achten dat zij ons actief zouden aanbevelen!

Aansturen op continue verbetering

Uiteraard zijn we enorm blij met de waardering die we krijgen van klanten voor onze Managed hosting dienstverlening. We gaan echter niet stil zitten en blijven streven om nog verder te verbeteren. Er is namelijk ook voldoende opbouwende kritiek en feedback gegeven waar we verder aan kunnen werken. We hebben dan ook voor zover mogelijk nu al maatregelen getroffen om de verbeterpunten die uit het klanttevredenheidsonderzoek naar voren zijn gekomen actief op te pakken. Daarnaast blijft dit ook een actueel onderwerp tot weer het volgende jaarlijkse onderzoek. 

Klanten kunnen natuurlijk altijd, ook buiten het onderzoek om, tips of verbetermogelijkheden aandragen. Alle feedback is voor ons zeer nuttig en zal worden gebruikt om onze Managed hosting dienstverlening nóg verder te verbeteren!

Hulp nodig, vragen of opmerkingen?

+31 (0) 546 - 714360

Meer actueel

Shock Media Digital Agency Partnerdag 2024

Vorige week donderdag was het dan eindelijk zover; de Shock Media Digital Agency Partnerdag! Met meer dan 40 aanwezige partners hebben we de dag gevuld met leuke activiteiten. Op het programma stond een rondleiding door het datacenter en presentaties over Shock Media, ons Managed App Platform en het partnerprogramma.

Kubernetes meetup #2

Na het succes van onze vorige meetup was het afgelopen week weer tijd om samen te komen en de Kubernetes-community in het oosten van het land verder te versterken. Ook deze keer stond onze bijeenkomst in het teken van kennisdeling. Wederom openden we onze deuren voor iedereen die interesse heeft in Kubernetes!

Maak kennis met... Bouke!

Of je nu een potje darts wil spelen, je voetbalvaardigheden wil testen in speedsoccer of samen wil proosten tijdens de vrijdagmiddagborrel: deze vrolijke salestopper is altijd van de partij. Grote kans dat je hem via een van onze kanalen al wel eens hebt gesproken. In deze blog stel ik jullie graag voor aan: Bouke!