Maak kennis met... Timo!

Deze sportieve collega is niet alleen een verbindende factor tussen de afdelingen en onze klanten, maar heeft ook een kritische blik op alle processen binnen het bedrijf. Zijn voortdurende streven naar verbetering heeft geleid tot aanzienlijke vooruitgang binnen Shock Media. Ik heb het natuurlijk over… Timo! In deze blog stel ik hem graag aan jullie voor.

Sharon Wevers

Office Manager & HR Coördinator

Kan je eens iets over jezelf vertellen?

Ik ben Timo Feenstra, inmiddels alweer 32 jaar en ben geboren en getogen in Almelo. Samen met mijn lieve vriendin (inmiddels verloofde) en zoontje van 4 ga ik graag op stap om mooie dingen te ontdekken. In de avonduren en weekenden ben ik momenteel veel aan het verbouwen in ons nieuwe huis om er een paleisje van te maken en dat lukt aardig, al zeg ik het zelf. Daarnaast ben ik graag sportief bezig, van Speedsoccer tegen klanten en partners tot een fanatiek potje tafeltennis tegen collega’s tijdens de gezamenlijke pauze. Als echte voetballiefhebber kijk of ga ik ook graag naar Heracles Almelo!

Hoe ben je bij Shock Media terecht gekomen?

Tijdens mijn studie Security Management aan het Saxion in Apeldoorn ben ik zelf een webshop begonnen. Via de ontwikkelaar van die webshop kwam ik destijds voor de hosting bij Shock Media terecht. De professionaliteit en uitstraling van Shock Media viel mij op en voor mijn afstuderen heb ik dan ook gelijk geïnformeerd naar een afstudeerplek.

De cultuur binnen Shock Media beviel mij enorm en mijn onderzoek naar het risicomanagementproces bij Shock Media had ook nog eens echte impact in het bedrijf. Na mijn afstuderen heb ik een korte uitstap gemaakt naar de IT consultancy, maar uiteindelijk begon het toch weer te kriebelen en ben ik teruggekeerd naar Shock Media. Dit keer in de rol van Information Security Officer. Een keuze waar ik geen seconde spijt van heb gehad!

Wat houdt jouw functie precies in?

Als Information Security Officer bij Shock Media is geen dag hetzelfde en heb ik een enorm breed takenpakket. Zo ben ik bijvoorbeeld verantwoordelijk voor het beheer van de managementsystemen in het kader van onze ISO 27001, NEN 7510 en ISO 9001 certificeringen, en stel ik beleid en procedures met betrekking tot informatiebeveiliging en kwaliteit op.

Ik werk veel samen met de verschillende afdelingen binnen Shock om de veiligheid en continuïteit van onze infrastructuur en systemen te waarborgen. Zo zien we er bijvoorbeeld op toe dat omgevingen voldoen aan de juiste standaarden, beoordelen en patchen we continu kwetsbaarheden, zien we toe op de juiste mate van toegangsbeheer en verzorgen we de adequate afhandeling van incidenten. Daarnaast onderzoeken en implementeren we continu nieuwe verbeteringen op het gebied van informatiebeveiliging. Om dit voor elkaar te krijgen hebben we gelukkig enorm veel technische kennis in huis en werken we met innovatieve technieken en tooling. Dit is misschien nog wel het leukste onderdeel van mijn werk, omdat je hiermee echt een verschil kan maken voor Shock Media en onze klanten.

Ook een heel uitdagend onderdeel van mijn werk zijn de vraagstukken waar je klanten mee kan helpen. Regelmatig heb ik met klanten intensief contact om ervoor te zorgen dat onze dienstverlening voldoet aan hun eisen, behoeften en uitdagingen. Op deze manier worden wij echt het verlengstuk voor de klant. Zij kunnen zich volledig focussen op hun eigen business, terwijl wij (op maat) de volledige hosting verzorgen. Ook denken we natuurlijk mee om een zo optimaal mogelijke samenwerking neer te zetten. Ik monitor de prestaties ten opzichte van deze klanten en help ze bij complexe vraagstukken. Omdat we dit stukje Service Level Management graag willen uitbreiden hebben we hiervoor momenteel een uitdagende vacature open staan. Lijkt dit jou een mooie functie? Kom dan vooral met me samenwerken!

Wat is het geheim van een goede Information Security Officer?

Ik denk dat je het voor een Information Security Officer met name belangrijk is dat je alle belangen goed begrijpt en meeneemt in je risicobeoordeling en securityaanpak. Anderzijds moet je maatregelen ook heel erg goed en duidelijk kunnen toelichten aan belanghebbenden, zowel intern als richting klanten. Een goede Information Security Officer is denk ik sociaal vaardig, maar tegelijkertijd ook enigszins paranoïde aangelegd.

Hoe blijf je bij met de ontwikkelingen binnen de sector?

Binnen de IT is het enorm belangrijk om continu op de hoogte te zijn van ontwikkelingen. Dit doe ik door actief deel te nemen op verschillende fora op het internet binnen mijn vakgebied, de juiste mensen te volgen op sociale media zoals Twitter en veel te sparren met collega’s en vakgenoten. Daarnaast organiseren we maandelijks een kennissessie en heb je bij Shock Media de mogelijkheid om gebruik te maken van een ruim opleidingsbudget!

Welke ontwikkelingen binnen de sector moeten we in de gaten houden volgens jou?

Dit is misschien wel een beetje voor de hand liggend, maar de verschillende toepassingen van Artificial Intelligence gerelateerde technieken en machine learning zijn wat mij betreft belangrijke ontwikkelingen. Dit brengt enorm veel bedreigingen met zich mee, maar minstens net zo veel kansen! Ik ben dan ook heel benieuwd hoe dit zich de komende jaren gaat ontwikkelen en welke implicaties dit gaat hebben voor cybersecurity.

Je begeleidt ook regelmatig afstudeerders bij Shock Media, hoe vind je dit?

Het begeleiden van studenten bij hun afstuderen vind ik enorm leuk om te doen. Enerzijds omdat je op deze manier een onderzoek kan doen naar een relevant onderwerp, waar je normaliter wellicht niet zelf voldoende tijd voor hebt. Anderzijds is het ook enorm leuk om te kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van een student in de laatste fase van zijn of haar studie. Daarnaast is het natuurlijk ook altijd een goede manier om elkaar te leren kennen voor een eventuele functie bij Shock Media na de studie!


Wil jij ook werken bij Shock Media? Bekijk dan onze vacaturepagina of stuur een mail naar hr@shockmedia.nl. Nieuwsgierig naar onze andere collega's? Lees dan onze andere blogs.

Hulp nodig, vragen of opmerkingen?

+31 (0) 546 - 714360

Meer actueel

Shock Media Digital Agency Partnerdag 2024

Vorige week donderdag was het dan eindelijk zover; de Shock Media Digital Agency Partnerdag! Met meer dan 40 aanwezige partners hebben we de dag gevuld met leuke activiteiten. Op het programma stond een rondleiding door het datacenter en presentaties over Shock Media, ons Managed App Platform en het partnerprogramma.

Kubernetes meetup #2

Na het succes van onze vorige meetup was het afgelopen week weer tijd om samen te komen en de Kubernetes-community in het oosten van het land verder te versterken. Ook deze keer stond onze bijeenkomst in het teken van kennisdeling. Wederom openden we onze deuren voor iedereen die interesse heeft in Kubernetes!

Maak kennis met... Bouke!

Of je nu een potje darts wil spelen, je voetbalvaardigheden wil testen in speedsoccer of samen wil proosten tijdens de vrijdagmiddagborrel: deze vrolijke salestopper is altijd van de partij. Grote kans dat je hem via een van onze kanalen al wel eens hebt gesproken. In deze blog stel ik jullie graag voor aan: Bouke!