Kan je eens iets over jezelf vertellen?
Ik ben Remon, 36 jaar en al meer dan 9 jaar werkzaam bij Shock Media. Daarvoor heb ik ook nog 5 jaar gewerkt bij een andere hoster. Mijn interesse voor computers / IT is vroeg begonnen in mijn jeugd met de eerste ervaringen met DOS en Windows 3.11 op de basisschool. Van thuis knutselen met batch scriptjes en het maken van HTML websites, groeide dit door tot het maken van een eigen CMS & webshop in PHP voor vrienden. De stap naar Linux kwam haast vanzelf vanwege het hosten van de zelf gemaakte applicaties. De hobby was snel gestart dus het is niet verwonderlijk dat ik later ook in het Linux wereldje terecht ben gekomen. Naast het werk ben ik hier ook hobbymatig regelmatig mee bezig. Daarnaast lees ik veel boeken, kijk graag films of series en mag ik graag met mijn vrouw in de natuur wandelen. Zowel in het mooie Twente, maar we zoeken ook graag de mooie en rustige plekjes op elders in Nederland of in het buitenland.
Binnen Shock Media heb ik vele stappen gemaakt en ben inmiddels in de rol van Head of Support gegroeid. Hierbij ben ik verantwoordelijk voor de zeer technische supportafdeling en maak ik de vertaalslag tussen de complexe techniek en de communicatie naar en met onze klanten. Zowel qua beleid maar ook operationeel. De support bij Shock duikt zelf ook zeer diep in de techniek. Zorgen dat deze technische kennis binnen het team beschikbaar is en er korte lijntjes zijn en blijven met andere afdelingen is ook één van de vele taken die ik in mijn rol vervul.
Wat is het geheim van een goed Support team?
Samenwerken om onze klanten de best mogelijke ervaring te bieden kan alleen door elkaar te helpen en een “eilandjes cultuur” te voorkomen. Dit betekent bijvoorbeeld niet alleen de vraag beantwoorden, maar ook verder meedenken en vragen / problemen zoveel mogelijk voorkomen. Hoe zorgen we ervoor dat een vraag of probleem een volgende keer niet meer voorkomt? Hoe zorgen we ervoor dat collega A een vraagstuk van collega B kan overnemen zonder dat de klant hier nadelen van ondervind? Hoe zorgen we ervoor dat we elke dag weer net iets beter zijn dan de dag ervoor? We zijn daarnaast een technische club met veel specialistische kennis in huis om alle vraagstukken te kunnen beantwoorden.
Welke uitdagingen kom je tegen bij het ondersteunen van klanten in de managed hosting industrie?
We hebben een diverse groep klanten, waardoor we veel verschillende typen omgevingen beheren die op maat zijn ingericht. Maar met als gemeenschappelijke deler dat hoge performance, hoge beveiliging en hoge beschikbaarheid voor al deze klanten extreem belangrijk zijn. Hierdoor krijg je te maken met veel verschillende uitdagingen zoals:
Technische complexiteit: We maken gebruik van veel verschillende technologieën om iedere oplossing op maat te kunnen configureren. Denk aan verschillende besturingssystemen, database servers, applicatieservers, netwerkcomponenten en beveiligingsoplossingen. Het team moet bekend zijn met deze verschillende technologieën en in staat zijn om problemen snel op te lossen en ondersteuning te bieden aan onze klanten. Doormiddel van automatisering en tooling proberen wij de technische complexiteit steeds verder te vereenvoudigen.
Tijdsdruk: Klanten die voor hun bedrijfsvoering afhankelijk zijn van onze Managed hosting hebben vanzelfsprekend hoge eisen qua beschikbaarheid en performance van de dienst. Om hieraan te kunnen voldoen is het binnen de afdeling erg belangrijk om extreem snel te reageren en zeer efficiënt te werken.
Veiligheid: Klanten kunnen te maken krijgen met diverse beveiligingsproblemen, denk hierbij aan (pogingen tot) hacks, malware, phishing-aanvallen en DDoS-aanvallen. Ons team moet in staat zijn om deze problemen voor te zijn. En mochten ze onverhoopt toch voorkomen dan snel te identificeren, op te lossen en de klant daarbij te adviseren over hoe ze de beveiliging kunnen verbeteren.
Monitoring en rapportage: Managed hostingteams moeten zorgen voor een betrouwbare monitoring en rapportage van de prestaties en beschikbaarheid van de gehoste systemen en applicaties. Dit vereist het gebruik van geavanceerde tools en technieken op het gebied van monitoring om zo snel mogelijk te kunnen reageren op afwijkingen en problemen.
Communicatie: Managed hosting is een technisch complexe industrie en het kan een uitdaging zijn om technische informatie op een begrijpelijke manier aan klanten uit te leggen. Het vereist sterke communicatieve vaardigheden om technische informatie op een begrijpelijke manier over te brengen. Van (technisch) contact met externe developers tot de eindklant. En niet alleen reactief maar ook proactief.
Wat heeft het supportteam nodig om goed te kunnen presteren?
Persoonlijke ontwikkeling is erg belangrijk, middels periodieke overleggen, kennisdeling en bijeenkomsten zoals bijvoorbeeld de sys-updates zorgen we ervoor dat iedereen op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen en projecten binnen Shock. We zijn een informeel bedrijf waardoor de lijntjes kort zijn en er geen drempel is om iets met een collega af te stemmen of om eigen initiatieven kenbaar te maken. Tot slot zien wij support als een team effort en is er altijd een collega dichtbij om je te ondersteunen of taken van je over te nemen.
Voor de twijfelende lezer: Waarom moet iemand solliciteren bij Shock Media?
Zoek je technische uitdaging in de IT, wil je werken binnen een bedrijf met een informele werksfeer, vele groeimogelijkheden hebben en sparren met leuke collega’s die dezelfde passie voor IT hebben als jij? Dan ben je bij Shock Media aan het juiste adres!
Wil jij ook werken bij Shock Media? Bekijk dan onze vacaturepagina of stuur een mail naar hr@shockmedia.nl. Nieuwsgierig naar onze andere collega's? Lees dan onze andere blogs.