Maak kennis met... Niels!

Afgelopen jaar vierde hij zijn 10-jarig jubileum bij Shock Media, zijn favoriete serie is Friends en zijn hond Shelby (zie foto) is een graag geziene gast op ons kantoor… Ik heb het natuurlijk over Senior Solutions Architect Niels! In deze blog stel ik hem graag aan jullie voor.

Denise Mulder

HR Manager

Al 10 jaar bij Shock Media, hoe ben je hier terecht gekomen?

Nadat ik mijn studie had afgerond ging ik aan de slag bij een ander bedrijf. Alain (Götz, CEO) was ook destijds al hard op zoek naar nieuwe mensen. Na zijn verzoek een keer of 2 afgewezen te hebben, ben ik toch eens langsgekomen in zijn toenmalige kantoor. Daar werd ik overtuigd: Shock Media gaf mij veel vrijheid en ik kon hier precies gaan doen wat ik leuk vind.

Wat is precies jouw functie bij Shock Media en wat houdt deze in?

Inmiddels is mijn functie wel wat veranderd. Het bedrijf is natuurlijk in die 10 jaar ook flink gegroeid. Vroeger richtten we ons voornamelijk op de hosting van relatief eenvoudige websites en was ik betrokken als Linux System Engineer. Inmiddels doen we Managed Hosting. En vaak voor zeer grote websites, webshops en webapplicaties. Daarnaast bouwen we complexe maatwerk opstellingen voor onze opdrachtgevers. Ik ben inmiddels doorgegroeid naar Senior Solutions Architect. Als opdrachtgevers bij ons komen met hun applicatie, bedenk ik samen met collega’s de juiste oplossingen om deze robuust, super snel, zeer veilig en zeer schaalbaar bij ons te hosten.

Wat heb je hiervoor gedaan/gestudeerd?

Ik heb technische bedrijfskunde gestudeerd aan de Universiteit Twente. Daar word je eigenlijk opgeleid tot manager van een technisch bedrijf. Je komt in aanraking met techniek in de breedste zin van het woord, maar ik koos binnen deze studie voor de IT specialisatie. Daar heb ik natuurlijk nog steeds profijt van. Ik kwam er namelijk achter dat het management onderdeel niet voor mij was weggelegd. Ik wil zelf aan de slag en zelf actief met de techniek bezig blijven.

Waar komt de passie voor IT vandaan?

Wij hadden thuis al vrij vroeg een computer. Daardoor kwam ik al in aanraking met techniek. Waar ik eerst nog veel met Windows werkte, kwam ik tijdens mijn studie in aanraking met Linux. De vrijheid van dit besturingssysteem trok mij heel erg.

Welke ontwikkelingen binnen de sector moeten we in de gaten houden volgens jou?

Eerlijk gezegd houd ik me daar niet zo mee bezig, daar hebben we weer andere slimme mensen voor bij Shock. Ik geloof zelf dat we moeten doen waar we goed in zijn en ons uiteraard daarbinnen blijven verbeteren. Dat is het leveren van maatwerk en voor sommige oplossingen kun je daarvoor het beste bewezen technieken gebruiken, maar voor andere zijn juist nieuwe technieken weer een goede stap. Het mooie is dat bij ons beide mogelijk is.

Naast de IT, wat doe je in je vrije tijd?

Ik fitness 2 keer in de week, kijk af en toe films en series en spreek graag af met vrienden. Netflix heb ik niet, ik kijk alleen series terug die op de Amerikaanse televisie de nacht ervoor zijn uitgezonden. Maar veruit de meeste tijd spendeer ik met mijn hond Shelby. Daarmee wandel ik al snel zo’n 200 kilometer per maand!

Wat is het leukst aan jouw werk?

Elke dag is anders en word ik opnieuw uitgedaagd om dingen anders of beter te doen. Ik mag eigenlijk elke keer bezig met het oplossen van een puzzel. Opdrachtgevers komen met een specifiek probleem en daar probeer ik een robuuste oplossing voor te vinden. Na 10 jaar vind ik dat nog steeds leuk. Elke dag krijg ik de kans om te doen wat ik leuk vind en waar ik goed in ben.

Waarom moeten mensen solliciteren voor een functie bij Shock Media?

Om mijn werk weer makkelijker te maken, haha. Zonder gein, we hebben een ontzettend leuk team. Je krijgt de vrijheid om jezelf te profileren binnen het bedrijf, wij zijn niet van de lijstjes met taken. Als je houdt van zelfstandig werken en zelf je richting bepalen, dan match jij heel goed bij Shock Media. Je moet in staat zijn om de dingen op een andere, originele manier te benaderen.

Heb jij nog een wijsheid die jij je collega’s na 10 jaar ervaring binnen het bedrijf kan meegeven?

Probeer echt te doen wat je leuk vindt. En toon daarin ook initiatief. Je krijgt bij Shock Media veel vrijheid om met jouw kennis bij te dragen aan de groei van het bedrijf. Maak daar dus ook gebruik van. Doe wat je leuk vindt en probeer je daarin te ontwikkelen en verbeteren.

Zie jij jezelf wel werken bij Shock Media? Bekijk onze vacaturepagina. Nieuwsgierig naar onze andere collega's? Lees dan onze andere blogs.

Hulp nodig, vragen of opmerkingen?

+31 (0) 546 - 714360

Meer actueel

Shock Media Digital Agency Partnerdag 2024

Vorige week donderdag was het dan eindelijk zover; de Shock Media Digital Agency Partnerdag! Met meer dan 40 aanwezige partners hebben we de dag gevuld met leuke activiteiten. Op het programma stond een rondleiding door het datacenter en presentaties over Shock Media, ons Managed App Platform en het partnerprogramma.

Kubernetes meetup #2

Na het succes van onze vorige meetup was het afgelopen week weer tijd om samen te komen en de Kubernetes-community in het oosten van het land verder te versterken. Ook deze keer stond onze bijeenkomst in het teken van kennisdeling. Wederom openden we onze deuren voor iedereen die interesse heeft in Kubernetes!

Maak kennis met... Bouke!

Of je nu een potje darts wil spelen, je voetbalvaardigheden wil testen in speedsoccer of samen wil proosten tijdens de vrijdagmiddagborrel: deze vrolijke salestopper is altijd van de partij. Grote kans dat je hem via een van onze kanalen al wel eens hebt gesproken. In deze blog stel ik jullie graag voor aan: Bouke!