Maak kennis met... Mike!

Wie zegt dat IT’ers niet sportief zijn kennen duidelijk deze Shock collega nog niet. Of hij nou lange afstanden fietst, de man of the match is bij speedsoccer of lekker met collega’s wandelt in de pauze, sportief is deze System Engineer zeker! In deze blog stel ik je graag voor aan Mike!

Sharon Wevers

HR & Office Assistant

Kan je eens iets over jezelf vertellen?

Ik ben Mike, 25 jaar en woonachtig in Oldenzaal. Ik heb sinds jonge leeftijd al interesse in IT en heb van deze hobby uiteindelijk mijn beroep gemaakt.  In mijn vrije tijd ben ik vaak op mijn racefiets te vinden! Verder vind ik het leuk om voetbalwedstrijden te bezoeken, en dan vooral die van de mooiste club van Nederland: FC Twente!

Hoe ben je bij Shock Media terecht gekomen?

Via Ruben! Ruben is ook een systeembeheerder bij Shock Media en wij hebben op het Saxion dezelfde studie doorlopen. Via hem kreeg ik een mooie ingang in het bedrijf. Sindsdien werk ik er al weer bijna drie jaar en ik kan nog steeds veel voldoening halen uit mijn dagelijkse werkzaamheden.

Wat is precies jouw functie bij Shock Media en waar ben je zoal mee bezig tijdens je dagelijkse werkzaamheden?

Ik ben System Engineer bij Shock Media en ben dagelijks bezig met het beheren van de systemen van onze klanten. Ik ben bijvoorbeeld betrokken bij het Ansible project, waarbij we zoveel mogelijk serverconfiguratie willen automatiseren om de stabiliteit en beheersbaarheid van de klantomgevingen zo optimaal mogelijk te maken. Ook voeren we continu nieuwe verbeteringen door aan het Wazuh platform, waarmee we de omgevingen van klanten zo veilig mogelijk proberen te houden, meer daarover kun je lezen in dit blogartikel.

Wat is het leukst aan jouw werk?

Het leukste aan werken in de IT is dat elk probleem anders is. Bij Shock Media hebben we veel klanten die elk op hun beurt weer gebruik maken van verschillende technieken. Het is erg leuk om een technisch vraagstuk van een klant te onderzoeken en de best mogelijke oplossing aan te dragen. Met zoveel verschillende technieken ben je ook niet continu met hetzelfde bezig, maar blijft het afwisselend. De waardering die klanten vaak uitspreken is ook erg tof.

Waar ben je het meest trots op?

De persoonlijke ontwikkeling die ik de afgelopen drie jaar heb doorgemaakt. Mede doordat ik de afgelopen jaren bij Shock Media veel heb kunnen leren, onder andere door de toffe collega’s, maar ook omdat ik buiten mijn werk om ook veel bezig ben met IT. Dat ik deze kennis en ervaring weer in kan zetten om onze klanten nog beter te kunnen ondersteunen vind ik erg gaaf.

Hoe blijf je bij met de ontwikkelingen binnen de sector?

Door niet afgeschrikt te worden door nieuwe technieken, maar deze juist te omarmen en te kijken hoe deze het beste ingezet kunnen worden. Ik denk dat IT’ers in algemene zin misschien wat terughoudend zijn om nieuwe ontwikkelingen te proberen, maar daar liggen vaak juist wel de meeste mogelijkheden om het werk een stuk makkelijker te maken.

Welke ontwikkelingen binnen de sector moeten we in de gaten houden volgens jou?

Artificial Intelligence, ofwel AI. Ik denk dat het onvermijdelijk is dat dit een grotere rol gaat spelen in ons dagelijks leven de komende jaren. AI brengt veel goede eigenschappen met zich mee, maar er zitten ook veel gevaren aan. Kijk bijvoorbeeld naar deepfakes. En wat gebeurt er wanneer AI dingen gaat doen welke de mensheid nooit zo heeft bedoeld en we dus de controle over AI verliezen?

Wat doe je als je iets niet weet? Waar kan je terecht met je vragen?

Google weet alles! Nouja, bijna alles. Vaak ben je niet de eerste die tegen een probleem aanloopt, maar is er altijd wel iemand te vinden die hetzelfde probleem heeft gehad. Er zijn verschillende sites waarop mensen over zulke problemen kunnen discussiëren en waar ook waardevolle antwoorden worden aangereikt. Staat hier het antwoord niet tussen? Dan probeer ik op een logische manier te beredeneren wat de oorzaak is van mijn probleem. Het mooie aan de Linux wereld is dat vrijwel alles open-source is, door de applicatie code zelf te bestuderen kun je vaak precies achterhalen wat er “onder water” gebeurt en wat de oorzaak van het probleem is. Lukt het dan nog niet? Dan staat er altijd nog een team met hele fijne collega’s klaar om mee te kijken!

Naast de IT, wat doe je in je vrije tijd?

Ik ben dol op fietsen. Ik heb nu ongeveer 3,5 jaar een racefiets waar ik inmiddels al meer dan 35000 km op heb gefietst. Ik fiets vaak alleen, maar soms fiets ik ook prachtige, lange tochten met een oud-collega van mij. Over een maand fiets ik naar Parijs (en terug) om daar een concert van Stromae te bezoeken. Het avontuur van deze tocht is iets waar ik erg naar uit kijk.


Wil jij ook werken bij Shock Media? Bekijk dan onze vacaturepagina of stuur een mail naar hr@shockmedia.nl. Nieuwsgierig naar onze andere collega's? Lees dan onze andere blogs.

Hulp nodig, vragen of opmerkingen?

+31 (0) 546 - 714360

Meer actueel

Shock Media LAN Olympics 2023!

Afgelopen vrijdag was het gelukkig weer zover, een nieuwe editie van onze zeer befaamde LAN-party! We hadden er allemaal enorm veel zin in en zijn dan ook druk bezig geweest met de voorbereidingen om er weer een onvergetelijke avond van te maken. En dat is zeker gelukt! Er is tot in de late uurtjes (of beter gezegd: vroege uurtjes) gegamed, gelachen, gegeten en genoten. Wie zal er deze keer vandoor zijn gegaan met de bekers?

Maak kennis met... Timo!

Deze sportieve collega is niet alleen een verbindende factor tussen de afdelingen en onze klanten, maar heeft ook een kritische blik op alle processen binnen het bedrijf. Zijn voortdurende streven naar verbetering heeft geleid tot aanzienlijke vooruitgang binnen Shock Media. Ik heb het natuurlijk over… Timo! In deze blog stel ik hem graag aan jullie voor.

Klanttevredenheid Shock Media bereikt opnieuw een hoogtepunt.

Shock Media onderscheidt zich al jaren door het leveren van hoge kwaliteit Managed Hosting dienstverlening en heeft dan ook in 2021, naast de reeds in 2015 behaalde ISO 27001 en NEN 7510 certificeringen, haar ISO 9001 certificering weten te behalen. Shock Media wordt hierbij onder andere jaarlijks beoordeeld door een externe auditor op strenge eisen op het gebied van kwaliteit en informatiebeveiliging.