Maak kennis met... Marco!

Hij is Senior System Engineer bij Shock Media, houdt zich bezig met allerlei gave en uitdagende projecten en in zijn vrije tijd fanatiek Dungeons & Dragons speler. In deze blog stellen we je graag voor aan Marco! 

Sharon Wevers

HR & Office Assistant

Kan je iets over jezelf vertellen?

Ik ben Marco, 27 jaar. Ik woon in Deventer. Ik zit vrijwel nooit stil en ben altijd wel bezig met mijn hobby’s. Soms is dat werk, of nou ja, de technieken. Soms is dat 3D printen en anders ben ik wel bezig met het spelen van bordspellen.

Hoe ben je bij Shock Media terecht gekomen?

Ik werd op LinkedIn benaderd door Denise (Mulder, Office & HR Manager) met de vraag of ik interesse had om bij Shock Media te komen werken. Toen mijn vorige werkgever zijn bedrijf verkocht in een periode van overnames van Shared Hosting was het voor mij tijd eens iets nieuws te zoeken. Shock was mij al vaker opgevallen en daarmee ook het eerste bedrijf waar ik solliciteerde. Gelukkig was de klik er gelijk!

Wat is precies jouw functie bij Shock Media en wat houdt deze in?

Mijn functie binnen Shock is Senior System Engineer, wat een erg brede functie is. Zo kan ik de ene dag bezig zijn met het opzetten, onderhouden en optimaliseren van hosting- en serveroplossingen en de andere dag bezig zijn complexe vraagstukken op te lossen voor ons containerplatform. Er wordt binnen Shock Media veel kennis en ervaring gedeeld, iedereen is aanspreekbaar en je kunt wat je hebt geleerd ook direct toepassen! Ondanks dat het soms erg druk kan zijn staat Shock toch altijd open voor nieuwe ideeën. 

Hoe ziet een dag voor je eruit bij Shock Media?

Mijn dag begint eigenlijk heel snel. Na het opstarten van mij werkplek probeer ik eerst de taken af te ronden die minder tijd in beslag nemen zodat ik me daarna volledig kan focussen op complexere en diepgaande onderwerpen. In de middag hebben we altijd met alle collega’s gezamenlijk pauze. Soms blijf ik dan op kantoor en soms ga ik samen met wat collega’s een frisse neus halen tijdens een wandeling. 

Waar komt de passie voor IT vandaan?

Mijn passie komt voornamelijk uit de uitdaging die de IT met zich meebrengt. Er is zoveel te leren en te maken, dat het niet op kan. De complexe problemen waar je soms tegenaan loopt kunnen je enorm frustreren en uitdagen, maar het is dan altijd tof om dan juist daar de oplossing voor te vinden!

Zijn er nog leuke projecten waar je aan werkt?

Ik ben op dit moment bezig met twee grote projecten binnen Shock: netwerk & het Kubernetes platform. Kubernetes is een container orchestration platform wat het aanmaken van containers op servers bestuurt en managable maakt. Je kan met containers applicaties in een afgesloten omgeving starten, Kubernetes zorgt voor de orchestration van die containers op de nodes. Kubernetes platform is een project waar ik al een tijd mee bezig wilde gaan en waar ik nu dagelijks aan werk. Het is een uitdagende en diepgaande techniek waar alle aspecten van Managed Hosting opnieuw bekeken kunnen worden. Dat is iets wat ik erg gaaf vind!

Hoe blijf je bij met de ontwikkelingen binnen de sector?

Hoe je bij blijft met de ontwikkelingen is voornamelijk door te praten. Contact te hebben met collega’s en andere IT’ers en te horen waar deze zich mee bezig houden. Daarnaast is het werk ook een deel mijn hobby. Ik probeer thuis dingen uit waar ik op kantoor geen tijd voor had. Zodoende kom je soms met ideeën welke ook binnen het bedrijf uitgevoerd kunnen worden.

Heb jij nog een wijsheid die jij je collega’s binnen het bedrijf kan meegeven?

Blijf je eigen grenzen opzoeken om het interessant te houden en jezelf steeds beter te maken. Durf iedereen te vragen wat je wil vragen, ook al is er als ‘beginner’ soms een drempel om een ervaren persoon ‘lastig te vallen’ met een simpele vraag. En als je ergens echt goed in wil worden, dan is intrinsieke interesse belangrijk. In je vrije tijd een nieuwe gave techniek uitproberen is daar een goed voorbeeld van. 

Wil jij ook stagelopen of werken bij Shock Media? Bekijk dan onze vacaturepagina of stuur een mail naar vacatures@shockmedia.nl. Nieuwsgierig naar onze andere collega's? Lees dan onze andere blogs.

Hulp nodig, vragen of opmerkingen?

+31 (0) 546 - 714360

Meer actueel

Maak kennis met... Jeroen!

Deze enthousiaste teamplayer is bij ons begonnen als afstudeerder, maar draait inmiddels volledig mee in ons team als Technical Support Engineer! Ik heb het natuurlijk over… Jeroen! In deze blog stel ik hem graag aan jullie voor.

Het Shock Media kerstfeest 2022

Het kerstfeest van Shock Media is altijd één van de hoogtepunten van het jaar. Ook dit jaar was het niet anders, met een prachtige locatie, heerlijk eten en leuke activiteiten voor iedereen. Van het proosten op het afgelopen jaar, tot het schaatsen op het ijs en het delen van memorabele momenten met collega's. Het was weer een avond en voor sommige die-hards een nacht om niet te vergeten!

Het is vandaag 'Verander je wachtwoord'-dag

Ze zeggen wel eens ‘gemak dient de mens’: de gehele top tien van meest gebruikte wachtwoorden in Nederland bestaat uit combinaties die makkelijk te onthouden zijn. Denk aan ‘123456’, ‘qwerty’ of ‘welkom01’. Dit blijkt uit diverse onderzoeken. Helaas komt online fraude nog steeds vaak voor. Hoe je jezelf het beste kunt wapenen tegen hackers? Ik geef je graag vijf handige tips!