Maak kennis met... Jeroen!

Deze enthousiaste teamplayer is bij ons begonnen als afstudeerder, maar draait inmiddels volledig mee in ons team als Technical Support Engineer! Ik heb het natuurlijk over… Jeroen! In deze blog stel ik hem graag aan jullie voor.

Sharon Wevers

Office Manager & HR Coördinator

Kan je eens iets over jezelf vertellen?

Ik ben Jeroen, een 25 jaar oude Zwollenaar. Ik hou er van om na een dag werken op de bank neer te ploffen en te genieten van een film of serie. Niet alleen op het werk ben ik met computers bezig, ook thuis ga ik hier gewoon mee door. Denk dan aan knutselen aan mijn Raspberry Pi, puzzels op TryHackMe en gamen met vrienden. Sinds kort heb ik lezen ook weer opgepakt als hobby. Tijdens mijn treinreis van en naar het werk heb ik hier mooi de tijd voor. Zo las ik recent het boek “Ghost in the Wires”, dit is een echte aanrader.

Hoe ben je bij Shock Media terecht gekomen?

Om mijn studie HBO Infrastructure Design & Security af te ronden, ben ik veel vacatures en bedrijven langsgegaan voor een gave afstudeerstage. Hier zat meestal niet iets tussen wat mijn interesse wekte. Wanneer dit wel het geval was, kreeg ik geen of pas laat een reactie terug. Ik besloot een kijkje gaan nemen bij de (online) bedrijvendag van het Windesheim. De meeste bedrijven stuurde me door naar hun website om daar maar te kijken naar opdrachten, alsof ik dat nog niet had gedaan. Ik wilde de hoop bijna opgeven maar ontmoette toen Aaron (System Engineer) en Sharon (HR) van Shock Media. Zij waren geïnteresseerd in mij en mijn interesses, ervaringen en ambities. Daarnaast legden ze ook uit wat voor een bedrijf Shock Media is, welke stage opdrachten ze open hadden staan en natuurlijk of ik geïnteresseerd was. Ik had mijn gegevens achter gelaten en werd de volgende dag al door Sharon gecontacteerd. 2 dagen later kwam ik op een sollicitatiegesprek bij Shock en de rest is geschiedenis.

Hoe heb je je afstuderen bij Shock ervaren?

Het afstuderen was super leuk en leerzaam. Dit kwam voornamelijk door de gezellige en behulpzame collega’s. Als je ergens een vraag over hebt kan je altijd bij een collega terecht en die neemt dan ook echt de tijd voor je. Daarnaast is er ook naast het werken tijd voor een geintje of gezellig gesprek (die ook vaak over interessante technieken gaan).

Waarom heb je er voor gekozen na je afstuderen te blijven bij Shock?

Tijdens mijn afstuderen leerde ik iedereen kennen en voelde ik me hier al op mijn plek. De werksfeer is informeel en contact is laagdrempelig. Alle collega’s kan je gewoon aanspreken met je en jij, daarnaast kan je naar iedereen toe lopen om hem iets te vragen (zelfs de CEO). Toen de vraag kwam of ik wilde blijven was het dus een eenvoudige keuze voor mij. 

Wat is precies jouw functie bij Shock Media en wat houdt deze in?

Mijn officiële titel is Technical Support Engineer. Dit houdt in dat ik voornamelijk technisch support lever per telefoon of mail. Dit kan een simpele vraag zijn die met een paar minuten is opgelost, maar ook een vraagstuk waar je echt de tijd voor moet nemen om het een en ander uit te zoeken. Daarnaast houdt ik me ook bezig met andere werkzaamheden zoals het onderhouden en instellen van servers. 

Wat is het geheim van een goede Technical Support Engineer?

Het geheim is om goed te luisteren en het probleem te doorgronden. Vaak ziet de klant een probleem op de voorgrond terwijl dit ontstaat door achterliggende problemen. Je moet het probleem bij de kern aanpakken en zo op zien te lossen dat het ook niet meer kan terugkomen. Preventief handelen is altijd goed om te voorkomen dat er problemen ontstaan. Dus mocht je zien dat er iets fout kan gaan of dat er iets verkeerd ingesteld staat, geef je dit zo snel mogelijk bij de klant aan zodat deze hier direct iets aan kan doen. Door op deze manier met de klant mee te denken houdt je de klant happy en voorkom je dat iets stuk gaat of vast loopt.

Hoe ziet een dag bij Shock Media voor jou eruit?

Een standaard dag begint in de ochtend bij het koffiezetapparaat met een kop thee en gezellige gesprekken met mijn collega’s. Daarna ga ik naar mijn werkplek om in de agenda en de mailbox te kijken of er ingeplande afspraken zijn voor die dag. Vaak staan er updates ingepland of andere wijzigingen die ik als eerste oppak. Wanneer deze zijn afgerond pak ik nieuwe tickets en telefoontjes op waar ik helemaal in op kan gaan. Voor ik het weet is het alweer 13:00 en tijd voor de lunch. Wij houden dan met iedereen op kantoor tegelijkertijd pauze. We halen dan een frisse neus, praten wat bij of gaan de strijd met elkaar aan bij een potje darten of tafeltennis. In de middag ga ik verder met binnenkomende tickets en telefoontjes. Mocht het wat rustiger zijn op support dan heb ik genoeg andere dingen die ik kan oppakken, zoals het werken aan onze support website, inlezen in nieuwe technieken of het onderzoeken van een groter vraagstukken van klanten. Kortom genoeg afwisseling en uitdagend werk in een gezellige omgeving waar ik iedere dag iets nieuws leer.

Waar komt de passie voor IT vandaan?

Van jongs af aan was ik al geïnteresseerd in allerlei computer gerelateerde activiteiten. Pas toen ik een economische studie begon te volgen, merkte ik dat er voor mij iets ontbrak. Het uitzicht van 50 jaar elke dag hetzelfde doen, maar dan met andere getallen, vond ik maar niks. Ik besloot het roer om te gooien en begon aan de opleiding HBO-ICT. Daar werd mij al snel duidelijk werd dat dit echt wat voor mij was. De afwisseling van het oplossen van problemen en andere technische werkzaamheden gecombineerd met het constant leren van nieuwe dingen en bijhouden van veranderingen is helemaal voor mij. 

Wat maakt het werken bij Shock Media zo bijzonder?

Het klinkt misschien wel een beetje cliché, maar het zijn de mensen. Het is het gedreven jonge team met veel technische kennis die voor een geweldige werksfeer zorgt. Tijdens mijn afstudeerstage en werk zijn er genoeg dingen voorbij gekomen waar ik zelf weinig of geen ervaring mee had. Vaak probeer ik eerst online of in onze interne documentatie bronnen naar een oplossing te zoeken. Wanneer ik er dan nog niet uit kom, kan ik gelukkig altijd terecht bij mijn collega’s. Die staan klaar om te helpen, ongeacht hoe eenvoudig of moeilijk het probleem is. Verder zijn er veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en nieuwe dingen te leren. 

Welke (technische) vaardigheid zou je graag nog onder de knie willen krijgen en waarom?

Zelf heb ik veel interesses in security en automatisering. Op het gebied van security wil ik meer ervaring opdoen in het achterhalen van kwetsbare servers en/of programma’s evenals het testen van deze kwetsbaarheden. Automatisering is iets waar ik zelf nog weinig ervaring in heb, enkel een paar opdrachten voor de studie en wat geknutsel thuis met o.a. Ansible. Op het werk wordt er veel geautomatiseerd en zou ook graag mijn kennis hierin willen verbreden.

Voor de twijfelende lezer: Waarom moet iemand solliciteren/afstuderen bij Shock Media?

Als je deze blog hebt gelezen, zie je wel een terugkerend thema. Je komt te werken in een geweldig team van collega’s die je veel kunnen en willen leren. Daarbij is er veel gezelligheid waardoor ik altijd met plezier naar mijn werk ga. Om het af te sluiten zijn de werkzaamheden ook nog eens leuk en uitdagend.


Wil jij ook werken bij Shock Media? Bekijk dan onze vacaturepagina of stuur een mail naar hr@shockmedia.nl. Nieuwsgierig naar onze andere collega's? Lees dan onze andere blogs.

Hulp nodig, vragen of opmerkingen?

+31 (0) 546 - 714360

Meer actueel

Kubernetes meetup #2

Na het succes van onze vorige meetup was het afgelopen week weer tijd om samen te komen en de Kubernetes-community in het oosten van het land verder te versterken. Ook deze keer stond onze bijeenkomst in het teken van kennisdeling. Wederom openden we onze deuren voor iedereen die interesse heeft in Kubernetes!

Maak kennis met... Bouke!

Of je nu een potje darts wil spelen, je voetbalvaardigheden wil testen in speedsoccer of samen wil proosten tijdens de vrijdagmiddagborrel: deze vrolijke salestopper is altijd van de partij. Grote kans dat je hem via een van onze kanalen al wel eens hebt gesproken. In deze blog stel ik jullie graag voor aan: Bouke!

Shock Media Kerstfeest 2023

Het kerstfeest van Shock Media is altijd één van de hoogtepunten van het jaar. Ook afgelopen kerstborrel was het niet anders. Met een sfeervolle locatie, heerlijk eten en de nodige dansmoves. Het was weer een avond om niet te vergeten!