Maak kennis met... Jeroen!

Hij is begonnen als afstudeerder, maar draait inmiddels al een tijdje mee in ons team Research & Development. Ik heb het natuurlijk over… Jeroen! In deze blog stel ik hem graag aan jullie voor.

Sharon Wevers

HR & Office Assistant

Kan je eens iets over jezelf vertellen?

Ik ben Jeroen Dekker, 22 jaar en woon in Dedemsvaart. Ik heb eigenlijk best wat hobby’s.  Naast tijd doorbrengen met familie en vrienden ben ik wel eens in de sportschool te vinden. Ook heb ik 2 elektrische gitaren en 1 akoestische gitaar. Ik speel beide maar mijn voorkeur gaat wel uit naar elektrisch. Verder heb ik niet echt een talenknobbel maar ik leer in mijn vrije tijd wel Japans. 

Je bent hier als afstudeerder begonnen, hoe kwam je hier terecht?

Dat is wel een leuk verhaal eigenlijk. Ik was al een tijdje op zoek naar een afstudeer stageplek. Ik had een aantal opties die bij nader inzien niet aansloten bij mijn wensen of geen goede afstudeerdopdracht hadden. Tijdens het helpen verhuizen bij een goede vriend van mij raakte in ik gesprek met Laurens (een vriend van mijn vriend en nu mijn collega). Hij werkt al enige jaren bij Shock en gaf mij de tip om daar ook af te gaan studeren. Gelukkig kon ik daar terecht en kreeg ik een mooie afstudeeropdracht.

Wat is precies jouw functie bij Shock Media en wat houdt deze in?

Ik ben Software Engineer en dat houdt in dat ik onderdeel ben van het team Research & Development. Ik houd me vooral bezig met ontwikkelen en onderhouden van de tools die we bij Shock Media gebruiken. Dankzij deze tools wordt het werk voor andere collega’s ook weer gemakkelijker.

Waar komt de passie voor IT vandaan?

Ik heb altijd al wel iets met computers en automatisering gehad. Ik ben van kleins af aan al heel nieuwsgierig geweest naar hoe dingen werken. Bij veel dingen kon ik makkelijk achterhalen hoe iets in elkaar zat maar bij computers en vooral robotica vond ik dit moeilijk. Ik snapte niet hoe nou kon dat een stuk metaal waar stroom in ging slimme keuze kon maken om iets te doen. Dat vond ik zo fascinerend en daar moest ik iets mee gaan doen.

Wat is het leukst aan jouw werk?

Dat is dan toch wel echt hoe vrij je Bij Shock Media bent. Bij andere plekken waar ik stage heb gelopen merkte ik dat ik echt heel beperkt was in wat ik deed. Ik had een lijst en die moest afgewerkt worden. Bij Shock Media hoeft je niet per se aan een bepaald quota te voldoen en is er ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling.

Welk project bij Shock Media heb je aan gewerkt en vond je het meest tof (tot nu toe)?

Dan moet ik natuurlijk Webhosting zeggen. Shock Media focust zich voornamelijk op Managed Hosting. Maar voor een bepaalde groep klanten verzorgen wij ook high end Webhosting. Voor het beheer van de webhostingpakketten heb ik een mooi afstudeerproject mogen opzetten. Het wordt nu nog steeds gebruikt dus daar ben ik best trots op.

Welke (technische) vaardigheid zou je graag nog onder de knie willen krijgen en waarom?

Als hosting provider is het opzetten van cloud-omgevingen onderdeel van onze dagelijkse werkzaamheden. En als je daar elke dag aan werkt, wil je dat de software zo goed en efficiënt mogelijk werkt. Dus heeft Shock Media een eigen, zeer uitgebreid, softwarepakket voor het beheren van clusters ontwikkeld genaamd: LARAGRID. Over de technologie die hierachter zit zou ik graag meer willen leren.

Waarom moeten mensen solliciteren voor een functie of (afstudeer-) stage bij Shock Media?

Het is gewoon een heel tof bedrijf met een fijne bedrijfscultuur. Iedereen kent elkaar en iedereen kan met elkaar overweg. Je kan met iedereen een praatje maken en van elkaar leren. 

Wil jij ook stagelopen of werken bij Shock Media? Bekijk dan onze vacaturepagina of stuur een mail naar vacatures@shockmedia.nl. Nieuwsgierig naar onze andere collega's? Lees dan onze andere blogs.

Hulp nodig, vragen of opmerkingen?

+31 (0) 546 - 714360

Meer actueel

Maak kennis met... Marco!

Hij is Senior System Engineer bij Shock Media, houdt zich bezig met allerlei gave en uitdagende projecten en in zijn vrije tijd fanatiek Dungeons & Dragons speler. In deze blog stellen we je graag voor aan Marco!

Shock Media zomerbarbecue 2021

De traditioneel georganiseerde jaarlijkse zomerbarbecue van Shock Media heeft lang op zich laten wachten wegens de coronamaatregelen. Maar gelukkig was het afgelopen vrijdag eindelijk weer tijd om de zomerperiode feestelijk met elkaar af te sluiten!

Shock Media nu ook ISO9001 gecertificeerd!

Al jaren wordt er bij Shock Media veel tijd en energie gestoken in het continu verbeteren van haar dienstverlening en het vergroten van de klanttevredenheid van haar klanten. Het beheersen van de kwaliteit zit dan ook stevig ingebakken in haar beleid en de processen. Dit wordt nu ook bevestigd en bekroond door certificerings- instelling DEKRA, die Shock Media na een week van uitgebreide audits het ISO9001 certificaat heeft overhandigd!