Maak kennis met... Jaap-Jan!

Hij is Software Engineer bij Shock Media, altijd vrolijk en zijn tafeltennis opslag is ongeëvenaard. Bij ons staat hij beter bekend als JJ; in deze blog stel ik jullie voor aan… Jaap-Jan!

Kan je iets over jezelf vertellen?

Ik ben Jaap-Jan, 36 jaar en werk inmiddels al 8 jaar bij Shock Media als Software Engineer. Ik kom oorspronkelijk uit Hoogeveen, maar ben voor mijn werk naar Almelo verhuisd. 

Hoe ben je 8 jaar geleden bij Shock Media terecht gekomen?

Ik was net weg bij mijn vorige werkgever en werd benaderd door Shock Media. Toen ik op gesprek kwam hier voelde het gelijk goed. De sfeer was heel leuk.  

Ik heb de opleiding Technische Informatica gedaan, dat is eigenlijk net iets anders dan het werk dat ik nu doe. Ik had al wel ervaring met Linux, maar virtualisatie was bijvoorbeeld helemaal nieuw voor mij. Gelukkig kreeg ik bij Shock Media de kans om me daar verder in te verdiepen. 

Wat houdt jouw functie precies in?

Ik ben dus software ontwikkelaar bij Shock Media. Naast programmeren houd ik me ook bezig met ontwerpen en uitzoekwerk. Het ene moment ben ik aan het programmeren in Java, het andere moment ben ik aan de front-end kant aan het ontwikkelen met Angular. Heel divers dus. 

Hoe ziet een dag van Jaap-Jan eruit bij Shock Media?

Uiteraard begint de dag met een bakkie koffie. Dan starten we met het development team met een stand-up. We bespreken kort wat we gisteren hebben gedaan, of we tegen problemen aan zijn gelopen en wat we vandaag gaan doen. Dat is onderdeel van de ontwikkelmethode die we gebruiken. Vervolgens ga ik aan de slag met de dingen waar ik mee bezig was of kijk ik of er nieuwe issues open staan die ik kan oppakken. We werken heel fijn als team. Als je ergens tegenaan loopt, kan je altijd iemand om hulp vragen. 

Waar komt jouw passie voor de IT vandaan?

Eigenlijk was ik al van jongs af aan bezig met programmeren. Dat deed ik toen door code over te typen uit boekjes. Zo maakte ik dan mijn eigen spelletjes. In plaats van ze te installeren, bouwde ik ze na. Toen ik ging studeren koos ik eerst voor een andere richting, maar uiteindelijk trok toch de informatica weer. 

Wat is het leukste aan jouw werk?

Het leukste vind ik dat ik constant bezig ben met nieuwe dingen maken, die onze systeembeheerders en klanten ook daadwerkelijk gebruiken. Zo hebben we een eigen pakket gemaakt om Cloud Servers te beheren. Dat is heel uitdagend en leuk om te doen. De vraag is voor mij ook niet waarom ik met een tevreden gevoel naar huis ga aan het eind van de dag, maar waarom ik elke dag weer zin heb om aan de slag te gaan!

En wat was het leukste teamuitje?

Het 20-jarig jubileum van Shock Media. We gingen met zijn allen een weekend naar Duitsland. We hebben toen eerst Moviepark Germany bezocht en vervolgens zijn we 's avonds uit gegaan in Oberhausen. Dat was echt wel een groot feest. We zijn ook een aantal keer naar Preston Palace gegaan. Dat was ook heel gezellig. 

Shock Media zoekt nog een front-end developer; hoe kan deze jullie team ondersteunen?

Het team waarmee we nu werken, is heel sterk in back-end. Daar ligt bij ons allemaal de nadruk. Het zou dus heel fijn zijn als we iemand kunnen toevoegen aan het team die een goede UI kan bouwen. We kunnen het allemaal wel, maar eigenlijk zou iemand zich daar specifiek mee bezig moeten houden. Daarnaast komt deze front-end developer terecht in een heel gezellig bedrijf met allemaal leuke collega’s. Daarom werk ik hier ook zo graag, er hangt hier echt een fijne sfeer. 

Ben jij al helemaal overtuigd dat Shock Media hèt bedrijf voor jou is? Solliciteer dan op een van onze openstaande vacatures! Twijfel je nog of ben je benieuwd naar de verhalen van onze andere collega’s? Lees dan onze andere blogs

Hulp nodig, vragen of opmerkingen?

+31 (0) 546 - 714360

Meer actueel

Shock Media Digital Agency Partnerdag 2024

Vorige week donderdag was het dan eindelijk zover; de Shock Media Digital Agency Partnerdag! Met meer dan 40 aanwezige partners hebben we de dag gevuld met leuke activiteiten. Op het programma stond een rondleiding door het datacenter en presentaties over Shock Media, ons Managed App Platform en het partnerprogramma.

Kubernetes meetup #2

Na het succes van onze vorige meetup was het afgelopen week weer tijd om samen te komen en de Kubernetes-community in het oosten van het land verder te versterken. Ook deze keer stond onze bijeenkomst in het teken van kennisdeling. Wederom openden we onze deuren voor iedereen die interesse heeft in Kubernetes!

Maak kennis met... Bouke!

Of je nu een potje darts wil spelen, je voetbalvaardigheden wil testen in speedsoccer of samen wil proosten tijdens de vrijdagmiddagborrel: deze vrolijke salestopper is altijd van de partij. Grote kans dat je hem via een van onze kanalen al wel eens hebt gesproken. In deze blog stel ik jullie graag voor aan: Bouke!