Maak kennis met: Diederik!

Ze zeggen wel eens “teamwork makes the dream work”. En wat voor een team zit er op ons kantoor in Almelo (en uiteraard thuis)! In deze reeks blogs willen we je kennis laten maken met het team van Shock Media. Van de Sales, tot de System- en Software Engineers afdelingen! Hij is het jongste teamlid van Shock Media, vandaag stel ik je graag voor aan System Engineer Diederik.

Denise Leestemaker

HR & Office Manager

Wie ben je en hoe ben je bij Shock Media terecht gekomen?

"Ik ben Diederik, de jongste van het team. Inmiddels ben ik 19 jaar, maar ik kwam bij Shock Media werken toen ik nog maar zeventien was! Dit heeft voornamelijk te maken met mijn passie voor het vak, toen ik nog op school zat had ik al mijn eigen hosting bedrijfje. Ik was dertien toen ik met Linux servers begon te werken en vond dit gelijk echt al super tof. Ik ben vrij simpel begonnen met variërende technieken, denk hierbij aan simpele webserver opstellingen (oftewel: LAMP/LEMP stacks) tot aan gameservers. Naarmate ik steeds meer leerde, ben ik mijn kennis steeds meer gaan uitbreiden en werd het steeds weer iets complexer. Ik wist al vrij snel zeker dat dit werk heel goed bij mij en mijn ambities past. Via een familielid kwam ik terecht bij Shock Media, hij heeft het bedrijf aan mij getipt. Ik was gelijk enthousiast en heb toen (tijdens mijn vakantie in Spanje!) een open sollicitatie gestuurd. Niet lang daarna kreeg ik antwoord waarin ik werd uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Inmiddels werk ik al anderhalf jaar met veel plezier bij Shock Media!"

Ook jij bent momenteel thuis aan het werk in verband met de Corona-crisis. Hoe gaat dit je af?

"Dit gaat mij eigenlijk wel goed af. We hebben allemaal een telefoon thuis staan, dus we hebben regelmatig contact met elkaar. Ook kunnen we met het gebruik van Slack (groeps)gesprekken houden middels de chat en videobellen. Overleggen en samenwerken is zo geen probleem! Zo videobellen we aan het begin van de werkdag om de planning van die dag door te nemen. Aanvullend voordeel is dat je je collega's alsnog ziet :). Op de foto zie je mijn 'privékantoor', hier kan ik wel goed doorwerken."

Wat houdt je werk als System Engineer eigenlijk precies in?

"Mijn werk als System Engineer is heel variërend. Je ontwikkelt en voert bijvoorbeeld onderhoud uit aan systemen zodat deze aan de functionele eisen voldoen, hiermee ondersteun je het bedrijfsproces van de klanten. Het kan dus zijn dat je voor een klant een hele nieuwe omgeving opzet of dat je serverinstallaties uitvoert. Daarnaast houd ik me bezig met supporttaken zoals het behandelen van tickets en het telefonisch helpen van klanten als ze ergens tegen aanlopen of advies nodig hebben. Deze vraagstukken zijn altijd zeer variërend. Ik denk ook dat de veelzijdigheid van het werk de functie ontzettend leuk en interessant maakt."

Wat vind je een van de leukste dingen om te doen binnen je functie?

"De leukste taak vind ik denk ik wel het werk in het datacenter. Ik ga daar best vaak heen om servers te plaatsen, te verplaatsen of onderhoud te plegen. Het brengt een fijne balans in actief bezig zijn en het werk achter mijn bureau. Iedere dag is dus anders en je kan van tevoren nooit helemaal inschatten hoe je dag eruit gaat zien. Ook vind ik het samenwerken met klanten fijn. Het is leuk om te zien dat klanten tevreden zijn door het werk dat jij hebt neergezet."

Hoe blijf je bij met de ontwikkelingen binnen de sector?

"Er zijn verschillende mogelijkheden om goed bij te blijven en je eigen vaardigheden te verbeteren. Zo is het mogelijk om bij Shock Media intern een opleiding te volgen, en ik doe ook veel in mijn vrije tijd omdat ik het gewoon erg leuk vind. Zo ben ik op het moment bezig met het verbeteren van mijn vaardigheden in Kubernetes en HAProxy failover/load balancing opstellingen.

Ik ben graag technisch bezig en wil me graag blijven ontwikkelen qua technische kennis. Zeker als ik kijk naar waar sommige collega’s aan werken dan vind ik het echt super tof wat ze doen en weten! Sinds ik hier ben komen werken heb ik al erg veel geleerd (van mijn collega’s) maar er is nog genoeg bij te leren. Gelukkig krijg ik hier bij Shock Media dan ook ruim de gelegenheid voor!"

Wat maakt werken bij Shock Media nou zo leuk voor je?

"Ik vind dat we met een heel gezellig team werken en dat maakt de sfeer op het kantoor erg prettig! Onder werktijd kun je makkelijk voor vragen naar een collega lopen. Maar ook tijdens de pauze is het erg gezellig, als er bijvoorbeeld weer eens fanatiek tafeltennis of een potje darts wordt gespeeld. Daarnaast doen we met het team ook veel leuke activiteiten buiten het werk om. Ook werken we voor toffe klanten en je krijgt daarbij de vrijheid om met verschillende technieken te werken. Je krijgt ruimte om je vaardigheden te ontwikkelen en dat vind ik zelf erg belangrijk!"

Wil jij ons team komen versterken? Solliciteer dan bij Shock Media! Wij hebben verschillende vacatures openstaan, je vindt ze hier.

Hulp nodig, vragen of opmerkingen?

+31 (0) 546 - 714360

Meer actueel

Shock Media engineers vinden kritieke kwetsbaarheid in Rancher (CVE-2021-36782).

Engineers van Shock Media hebben een belangrijke kwetsbaarheid gevonden in Rancher. Rancher is software waarmee Kubernetes clusters beheerd kunnen worden. Middels misbruik van de kwetsbaarheid kan een read-only Rancher gebruiker beveiligingsmaatregelen omzeilen en zo administrator en zelfs root rechten te verkrijgen op de hosts. De kwetsbaarheid is na ontdekking direct op een verantwoorde manier gemeld bij Rancher, die snel een onderzoek gestart hebben en de kwetsbaarheid (CVE-2021-36782) hebben gepatched in Rancher versie 2.6.7 en 2.5.16.

Maak kennis met... Mike!

Wie zegt dat IT’ers niet sportief zijn kennen duidelijk deze Shock collega nog niet. Of hij nou lange afstanden fietst, de man of the match is bij speedsoccer of lekker met collega’s wandelt in de pauze, sportief is deze System Engineer zeker! In deze blog stel ik je graag voor aan Mike!

Speciaalbieravond bij Shock Media!

De vrijdagmiddagborrel bij Shock Media is een heerlijk moment om met je collega’s, onder het genot van een drankje, de week af te sluiten. Afgelopen vrijdag zijn we na de vrijdagmiddagborrel, voor de bierliefhebbers onder ons, overgegaan op alweer de 2e editie van de Shock Media bierproeverij!