Maak kennis met: Dave!

Ze zeggen wel eens “teamwork makes the dream work”. En wat voor een team zit er op ons kantoor in Almelo! In deze reeks blogs willen we je kennis laten maken met het team van Shock Media. Van de Sales, tot de System- en Software Engineers afdelingen! Deze week stel ik je voor aan Dave. Begonnen als stagiair bij Shock Media, inmiddels is hij een van onze Lead System Engineers!

Wie ben je, vertel eens iets over jezelf!

"Ik ben Dave, 29 jaar en ik ben Lead System Engineer bij Shock Media. Om eerlijk te zijn heb ik lang geen IT-achtergrond gehad, ik heb nadat ik mijn vmbo-diploma heb behaald nog verschillende andere dingen gedaan voordat ik bij de IT-sector uitkwam. Zo ben ik kok geweest, heb ik bij de landmacht gezeten, en ben ik vervolgens de beveiliging ingegaan! In de tijd dat ik in de beveiliging heb gezeten heb ik mijn mbo-diploma behaald. Na drie jaar in de beveiliging te hebben gewerkt kwam ik erachter dat dit vak toch niet helemaal was wat ik zocht. In deze periode heb ik ook veel tijd achter mijn computer doorgebracht, zo ben ik onbewust eigenlijk in aanraking gekomen met Linux en realiseerde me dat ik dit interessant vond.

Ik heb toen besloten een opleiding te gaan volgen en zo kwam ik uit bij de opleiding Informatie en Communicatietechnologie. Aansluitend heb ik een jaar een specialisatie gevolgd in Netwerkbeheer."

Hoe ben je bij Shock Media terecht gekomen?

"Voor mijn opleiding moest ik in het derde jaar een stage lopen. Deze plek zou door school worden toegewezen en zo ben ik terecht gekomen bij een computerwinkel in Almelo. Tijdens deze stageperiode was er een barbecue en daar kwam ik in contact met Alain (CEO, Shock Media). We raakten aan de praat en ik vertelde hem over het project waar ik op dat moment mee bezig was: een narrowcastingsysteem voor haarsalons waarbij ik mijzelf vooral bezig hield met Linux. Vervolgens vertelde Alain over Shock Media.

Inmiddels was mijn passie voor Linux al sterk gegroeid. Na dit gesprek ben ik een dag gaan meelopen bij Shock Media, omdat ik nog niet zeker wist wat ik wilde doen na mijn stage. Het was echt een hele toffe dag, ik had nooit eerder iets gedaan met servers en had slechts basiskennis van Linux. Tijdens deze dag kwam ik erachter dat ik hier zeker meer over wilde weten. Ik ben dan ook gaan stagelopen bij Shock Media tijdens mijn specialisatie en ik ben daarna niet meer weggegaan!"

Je bent als stagiair begonnen bij Shock Media, nu ben je Lead System Engineer. Kun je wat meer vertellen over je tijd bij Shock Media?

"Ik ben dus tijdens mijn specialisatie bij Shock Media terecht gekomen voor een stage, inmiddels werk ik hier nu al zes jaar. Toen mijn stage begon bij Shock Media was het zo anders dan nu! Ik zat in een team van drie mensen en een afstudeerder. Na mijn stage ben ik begonnen als Junior Linux Engineer, ik had weinig ervaring met servers, maar dit verandert snel als je er veel mee werkt. Na twee jaar veel nieuwe vaardigheden leren, ben ik doorgegroeid naar een medior functie.

Inmiddels ben ik al enige tijd senior en door de jaren heen heb ik gezien hoe hard Shock Media groeit! Toen ik hoorde dat er een extra team lead werd gezocht heb ik daar dan ook mijn interesse voor geuit. Ik ben erg blij met mijn huidige positie! Met een groot team zoals die van ons moet er altijd iemand zijn waar je terecht kan. Daarnaast vind ik het ook leuk om mensen te helpen, projecten te leiden en daarvan ook zelf nieuwe dingen te leren. De samenwerking met Remon (CTO, Shock Media) is ook erg fijn, we delen dezelfde visie als het bijvoorbeeld gaat om toekomstperspectief en de aanpak van projecten."

Als je een project mag noemen waar je bij Shock Media aan hebt mogen werken dat er echt uitspringt, wat voor project was dit en waarom was dit zo tof?

"In de tijd dat ik voor Shock Media werk heb ik aan verschillende projecten gewerkt, maar wat ik echt heel tof vind om te doen is het opzetten van een omgeving op maat voor de klant. Zeker als de klant hele specifieke wensen heeft moet je oplossingsgericht kunnen handelen, je moet er echt voor zorgen dat je drie stappen vooruit denkt. Dus dat je zelf al over een oplossing hebt nagedacht zonder dat de klant het hoeft te vragen en dat je snel kan schakelen als zich een probleem voordoet. Het is altijd een uitdaging om een High Available opstelling op te zetten, maar dat is ook wat het zo leuk maakt! Daarnaast vind ik het tof om een server zo efficiënt mogelijk in te richten!"

Wat maakt je werk bij Shock Media zo leuk?

"Het voornaamste wat leuk is aan mijn werk bij Shock Media is dat het uitdagend blijft. Ik krijg elke dag te maken met andere situaties en ik heb een heel variërend takenpakket, geen dag is dus hetzelfde. Daarnaast ben ik iemand die houdt van puzzelen en complexe situaties oplossen wat natuurlijk een groot deel is van de taken die ik uitvoer! Ook krijg je bij Shock Media de vrijheid om verschillende taken op te pakken: als junior kan het best zijn dat je een taak oppakt die eigenlijk past bij iemand met medior niveau. Je krijgt dan de tijd en ruimte om te leren en jezelf te ontwikkelen, wat ik persoonlijk erg fijn vind!"

Welke (technische) vaardigheid zou je graag nog onder de knie willen krijgen en waarom?

"Als ik moet kiezen, dan zou ik graag mijn huidige kennis over verschillende programmeertalen willen uitbreiden. Dit komt ook goed van pas bij mijn takenpakket, aangezien we graag met de klant willen meedenken bij specifieke problemen."

Heb je nog tips voor mensen die ons team willen komen versterken of beginnende Linux Engineers?

"Voor iedereen die net begint is mijn tip om gewoon te doen. Schaf een keer een server aan, ga hier lekker mee aan de slag en wees niet bang dat je fouten maakt. En als er wel iets stuk gaat: dat hoort bij het leerproces!

Als je het team van Shock Media wil komen versterken, verdiep je daarnaast dan eens in de activiteiten die Shock Media onderneemt en wat we doen (bijvoorbeeld de technieken die we gebruiken). Als je daar meer over wil leren en je affiniteit hebt met Linux, neem dan zeker contact op en wie weet word jij mijn nieuwe collega!”

Benieuwd naar de rest van het Shock Media team? Iedere maand stel ik je voor aan een medewerker uit ons team. Wil jij ons team komen versterken? Solliciteer bij Shock Media! Wij hebben verschillende vacatures openstaan, je vindt ze hier.

Hulp nodig, vragen of opmerkingen?

+31 (0) 546 - 714360

Meer actueel

Shock Media Digital Agency Partnerdag 2024

Vorige week donderdag was het dan eindelijk zover; de Shock Media Digital Agency Partnerdag! Met meer dan 40 aanwezige partners hebben we de dag gevuld met leuke activiteiten. Op het programma stond een rondleiding door het datacenter en presentaties over Shock Media, ons Managed App Platform en het partnerprogramma.

Kubernetes meetup #2

Na het succes van onze vorige meetup was het afgelopen week weer tijd om samen te komen en de Kubernetes-community in het oosten van het land verder te versterken. Ook deze keer stond onze bijeenkomst in het teken van kennisdeling. Wederom openden we onze deuren voor iedereen die interesse heeft in Kubernetes!

Maak kennis met... Bouke!

Of je nu een potje darts wil spelen, je voetbalvaardigheden wil testen in speedsoccer of samen wil proosten tijdens de vrijdagmiddagborrel: deze vrolijke salestopper is altijd van de partij. Grote kans dat je hem via een van onze kanalen al wel eens hebt gesproken. In deze blog stel ik jullie graag voor aan: Bouke!