Maak kennis met... Aaron!

Hij is begonnen als high potential afstudeerder, maar draait inmiddels mee in ons team als System Engineer alsof hij er altijd al is geweest. Ik heb het natuurlijk over… Aaron! In deze blog stel ik hem graag aan jullie voor.

Sharon Wevers

HR & Office Assistant

Kan je eens iets over jezelf vertellen?

Ik ben Aaron, woonachtig in Hengelo. Mijn hobby's bestaan uit ‘hack the box’, crypto puzzeltjes maken, gamen en dat soort dingen. Ik hou ervan om samen met mijn vriendin en vrienden bordspellen te doen.

Hoe ben je bij Shock Media terecht gekomen?

Voor mijn opleiding IDS (Infrastructure Design & Security) was op zoek naar een geschikte afstudeerstage. Ik heb veel zeer grote bedrijven benaderd maar kreeg daar weinig respons op. Dus bleef ik zoeken naar een bedrijf dat net zoveel zin aan een samenwerking had als dat ik dat had. Toen kwam ik via een vacaturesite van mijn school terecht bij Shock Media. Tijdens het eerste gesprek was er gelijk een hele leuke klik en was de keuze dus snel gemaakt. Mijn afstudeerperiode is zowel mij als mijn collega's van Shock Media zo goed bevallen dat ik een contract heb gekregen om ook na mijn afstuderen bij Shock te blijven!

Wat is precies jouw functie bij Shock Media en wat houdt deze in?

Op dit moment heet mijn functie formeel System Engineer. Als (Linux) System Engineer bij Shock Media ben je samen met je collega's verantwoordelijk voor het uitdenken, opzetten, onderhouden en optimaliseren van hoogstaande en complexe hosting- en serveroplossingen. Ik leer nu de kneepjes van deze uitdagende functie mede dankzij de hulp van alle ervaren collega's om mij heen die altijd bereikbaar zijn voor vragen. Daarnaast leer ik erg veel door het uitvoeren van support werkzaamheden. Hierin kom je de gehele beheerde omgeving van Shock Media tegen en kun je snel verschillende zaken oppakken en leren, met als doel om steeds verder door te groeien. Iets wat bij Shock Media zeer wordt gestimuleerd. 

Wat is het geheim van een goede System Engineer?

Heel goed kunnen googelen haha. Het is heel belangrijk dat je nieuwsgierig blijft. Op het moment dat je denkt alles wel te weten en je altijd maar aan je oude manieren vasthoudt, zal je gaan vastlopen. Alles om je heen verandert en ontwikkelt in een rap tempo, zeker in onze branche. Dus je moet dus wel de moeite doen om mee te gaan met alle ontwikkelingen.

Hoe ziet een dag voor je eruit bij Shock Media?

Bij binnenkomst drink ik meestal eerst een kop koffie of thee met mijn collega's en kletsen we wat bij. Dan is het tijd om aan de slag te gaan. Als eerst kijk ik wat ik op de agenda heb staan zodat ik een schatting heb wat ik die dag kan verwachten. Ik start met wat updates, dan open ik onze ticketbox en kijk wat hierin open staat. Ik probeer meestal eerst de tickets te behandelen die snel klaar zijn om zo overzicht te creëren in het ticketsysteem. Gedurende de dag raak ik verzeild in het werk en voor ik het weet is het alweer tijd om te pauze te houden. We hebben met het hele kantoorteam tegelijk pauze wat zorgt voor een gezellige sfeer tijdens de pauze. Ik houd er wel van om mijn collega's in de pauze uit te dagen voor een potje tafeltennis of darten. Na de pauze hervat ik mijn werkzaamheden die eigenlijk elke dag weer verschillend zijn. De ene keer zijn het telefoontjes die ik beantwoord, dan ben ik weer bezig met een onderzoek naar nieuwe technieken of een oplossing van een probleem etc. Kortom, ik verveel me nooit.

Wat is het leukst aan jouw werk?

Misschien heel cliché om te zeggen maar mijn collega's. Natuurlijk ligt mijn hart bij het technische gedeelte maar het Shock Media team maakt het werk nog leuker. Er is een sfeer waarin je echt van elkaar kunt leren. Om elkaar te helpen en elkaar uit te blijven dagen.

Waar komt de passie voor Linux vandaan?

Mijn passie voor Linux komt vanuit het hacken en (Linux) puzzels oplossen in mijn vrije tijd. Als je dit goed wilt doen moet je echt Linux beheersen om alle tools goed te kunnen gebruiken. Ook op het gebied van security, wat ik erg interessant vind, merkte ik dat ook hiermee met Linux zoveel meer kan.

Wat is het gaafst wat je tot nu toe hebt gedaan bij Shock Media?

Dat is toch wel mijn afstudeerproject geweest wat ik hier heb mogen doen. Mede omdat dat dit geïmplementeerd gaat worden in het bedrijf en dus mijn ervaren collega's hier ook een blik op gaan werpen. Dat is best spannend. Mijn project had te maken met het verzamelen en analyseren van logs op grote schaal. Enkel een loganalyse tool is niet genoeg vanwege de grote hoeveelheden data die hier doorheen gaat. Wat ik heb geprobeerd is datacollectie en data analyse van elkaar los te koppelen door er een Event Streaming platform voor op te zetten. Op die manier kan de onafhankelijkheid van producent en consument worden gerealiseerd. Hierdoor kan er dus wel gebruik gemaakt worden van bijvoorbeeld een OpenSearch, maar kan er daarnaast ook nog Apache Spark platform worden toegevoegd voor machine learning. Het mooie is dat er niet alleen is nagedacht over deze oplossing maar ook over hoe we er mee aan de slag gaan en hoe we zorgen dat het project een succes wordt.

Welke (technische) vaardigheid zou je graag nog onder de knie willen krijgen en waarom?

Ik zou nog wel graag de Offensive Security Certified Professional (OSCP) certificering willen behalen. Voor mij betekent dit dat ik dan niet alleen Linux beheers maar ook de analytische denkwijze van een securityresearcher kan toepassen op mijn dagelijkse taken. 

Waarom moeten mensen solliciteren voor een functie bij Shock Media?

Dat is eigenlijk een hele makkelijke vraag. Het is erg fijn om hier te werken. Ik ga elke dag met plezier naar mijn werk en leer elke dag zo veel bij. Hier krijg ik erg veel energie van. Het werk is divers en uitdagend, de collega's zijn gezellig en de sfeer is super goed. 

Heb jij nog een wijsheid die jij je toekomstige collega's kan meegeven?

Mijn collega en teamlead Dave zegt altijd: “Maak je niet druk”. Hoe moeilijk een probleem ook kan lijken, we komen er altijd uit. Er is zoveel kennis hier bij Shock Media, er is altijd wel iemand die de oplossing weet.

Wil jij ook stagelopen of werken bij Shock Media? Bekijk dan onze vacaturepagina of stuur een mail naar hr@shockmedia.nl. Nieuwsgierig naar onze andere collega's? Lees dan onze andere blogs.

Hulp nodig, vragen of opmerkingen?

+31 (0) 546 - 714360

Meer actueel

Maak kennis met... Matthijs!

Hij is bijna 10 jaar geleden begonnen als student maar heeft zich ontwikkeld tot Head of Development. Hij is niet alleen een ervaren Developer met een talent voor analytisch programmeren, maar heeft ook bewezen handig te zijn in het compleet zelfstandig verbouwen van zijn eigen woning. Ik heb het natuurlijk over… Matthijs! In deze blog stel ik hem graag aan jullie voor.

Maak kennis met... Remon!

Met zijn zeer brede kennis en expertise is onze Head of Support al ruim 9 jaar een zeer waardevol lid van ons team en staat hij altijd klaar om onze klanten en onze collega's te helpen bij het oplossen van hun problemen. Ik heb het natuurlijk over… Remon! In deze blog stel ik hem graag aan jullie voor.

Shock Media LAN Olympics 2023!

Afgelopen vrijdag was het gelukkig weer zover, een nieuwe editie van onze zeer befaamde LAN-party! We hadden er allemaal enorm veel zin in en zijn dan ook druk bezig geweest met de voorbereidingen om er weer een onvergetelijke avond van te maken. En dat is zeker gelukt! Er is tot in de late uurtjes (of beter gezegd: vroege uurtjes) gegamed, gelachen, gegeten en genoten. Wie zal er deze keer vandoor zijn gegaan met de bekers?