Join the team! Erik over de functie “Technical Support Engineer”

Schrikt het woord “support” je al af? Niet nodig! Bij Shock Media is deze functie zo veel meer dan alleen telefoontjes aannemen. Onze collega Erik legt hieronder uit waarom jij vandaag nog moet solliciteren!

Erik Oldewening

Lead System Engineer

Over mij

Ik ben Erik, 35 lentes jong en ik woon in het prachtige Haarle (gemeente Hellendoorn). Ik ben al geruime tijd werkzaam in de hostingbranche en ondertussen werk ik al een klein jaar bij Shock Media. In deze blog vertel ik waarom solliciteren op de functie “Technical Support Engineer” bij Shock Media zo’n goed idee is! 

Erik en Shock Media: het is een match!

Shock Media benaderde mij vorig jaar met de vraag of ik toe was aan een nieuwe uitdaging. Het toeval wilde dat ik dat was. Ik had het goed bij mijn toenmalige werkgever, maar was op zoek naar meer uitdaging in mijn werkzaamheden. Ik kan me voorstellen dat je lichtelijk allergisch wordt van het woord uitdaging, maar ik licht het toch graag toe, want het is waar!

Ik vind het belangrijk om binnen mijn werk bij te blijven leren, te werken met nieuwe technieken en om veel afwisseling te hebben. In het eerste gesprek bij Shock Media werd al snel duidelijk dat dit mij geboden kon worden in deze functie. Op papier ben ik ‘Medior Systeembeheerder’, maar vanaf mijn eerste werkdag heb ik de kans gekregen om zelf te onderzoeken welke rol het beste bij mij past. 

Bij mijn vorige werkgevers had ik al een passie ontwikkeld voor techniek en support. Dat laatste is in mijn ogen zoveel meer dan alleen een klantvraag beantwoorden. Beide passies kan ik in mijn huidige functie perfect vervullen. Het geluk voor jou wil dat wij uitbreiding zoeken, zodat onze klanten een nog betere support ervaring kunnen krijgen! 

Dé vacature voor jou? Jouw dag als Technical Support Engineer.

Laat je niet afschrikken door de term ‘support’. Ja, je ondersteunt klanten bij hun vragen en wensen, maar verwacht niet dat je hele dagen aan de telefoon hangt, emailclients moet instellen of andere repeterende werkzaamheden moet uitvoeren. Hoe je dag er wel uitziet, schets ik graag even voor je.

Je begint de dag met een verse bak koffie of een goede mok thee en praat even bij met je collega’s. Vervolgens start je met het updaten van enkele Linux servers, waar je eerder die week een uitgebreide systeemcontrole op hebt uitgevoerd. Zodra de updates succesvol zijn afgerond en de klant is geïnformeerd, open je de openstaande klantvragen. Deze zijn erg divers. Ze variëren van het onderzoeken van een hoge load op een server, het optimaliseren van caching en het installeren van software tot het configureren op een Ubuntu of CentOS server. 

Tussendoor neem je ook nog twee telefoontjes aan en help je de klant snel met het herstellen van een back-up en het toevoegen van een extra gebruiker op de server. De middag staat in het teken van het opleveren van een nieuwe DirectAdmin server voor een bestaande klant. Jij voert de installatie van A tot Z uit en migreert samen met de klant de eerste websites naar deze nieuwe server. Met een voldaan gevoel sluit je de dag af!

De vragen van klanten komen bij ons binnen via email (tickets) en via de telefoon. Het is dus wel belangrijk dat je het niet erg vindt om de telefoon aan te nemen. Dat betekent niet dat je de hele dag aan de telefoon hangt, het gaat om enkele gesprekken per dag. Het is dus absoluut geen callcenter werk! 

In de functie van supportmedewerker zijn er daarnaast voldoende kansen om door te groeien tot junior, medior of senior systeembeheerder. Graag zelfs! 

Work hard, play hard!

Daarnaast bestaat werkzaam zijn bij Shock Media (uiteraard) uit veel meer dan alleen werk. Zo zijn er de gezellige, maar ook zeer competitieve pauzes waarin fanatiek wordt getafeltennist en gedart. Ook is er altijd voldoende animo om even een frisse neus te halen en een stuk te wandelen. Elke laatste vrijdag van de maand staat in het teken van ‘Casual Friday’. Op die dag wordt de lunch volledig verzorgd en nemen veel collega’s gezellig hun hond mee naar kantoor. Ook hebben we een fanatieke personeelsvereniging en worden er veel leuke activiteiten en uitjes geregeld. 

Ik wilde deze blog kort en bondig houden, maar dat is niet helemaal gelukt. Er valt zoveel te vertellen over Shock Media, de functie en alle mogelijkheden die deze functie biedt. Er liggen enorm veel kansen om je Linux kennis uit te breiden en daar helpt ons team van zeer ervaren systeembeheerders je graag bij. Twijfel dus niet en solliciteer snel. Hopelijk mag ik je binnenkort begroeten als nieuwe collega! 

Ben jij na het lezen van deze blog helemaal overtuigd? Solliciteer dan vandaag nog op de functie van Technical Support Engineer bij Shock Media! Of lees meer over onze andere vacatures. 

Hulp nodig, vragen of opmerkingen?

+31 (0) 546 - 714360

Meer actueel

Kubernetes meetup #2

Na het succes van onze vorige meetup was het afgelopen week weer tijd om samen te komen en de Kubernetes-community in het oosten van het land verder te versterken. Ook deze keer stond onze bijeenkomst in het teken van kennisdeling. Wederom openden we onze deuren voor iedereen die interesse heeft in Kubernetes!

Maak kennis met... Bouke!

Of je nu een potje darts wil spelen, je voetbalvaardigheden wil testen in speedsoccer of samen wil proosten tijdens de vrijdagmiddagborrel: deze vrolijke salestopper is altijd van de partij. Grote kans dat je hem via een van onze kanalen al wel eens hebt gesproken. In deze blog stel ik jullie graag voor aan: Bouke!

Shock Media Kerstfeest 2023

Het kerstfeest van Shock Media is altijd één van de hoogtepunten van het jaar. Ook afgelopen kerstborrel was het niet anders. Met een sfeervolle locatie, heerlijk eten en de nodige dansmoves. Het was weer een avond om niet te vergeten!