Gezelligheid en competitie bij de 4e Shock Media LAN-party!

De gezonde spanning was al de hele week om te snijden tussen de collega’s en heftig voelbaar tijdens oefenpotjes in de pauzes... De vierde LAN-party was een feit op vrijdag 28 oktober! Op het kantoor van Shock Media was er gezelligheid, gezonde competitie en een fantastische sfeer de hele avond lang.

Eline Jorritsma

Software Engineer

Zoemen

De hele week zoemde het al wel in het kantoor dat er iets stond te gebeuren. Alle servers voor de games waren online gebracht en hier en daar werden al oefenpotjes gespeeld in de pauzes... je wil natuurlijk niet onder doen voor je collega’s! Op de dag zelf werd midden in het kantoor een ruimte gecreëerd met bureaus voor alle meegebrachte gaming set-ups, die gezellig werd gemaakt met RGB-lichten en kerstverlichting. Tegen half zeven kwam de Chinese cateraar met het eten, toen kon de gezelligheid echt beginnen! Er was voor ieder wat wils en al snel zat iedereen achter een bordje eten te kletsen met elkaar. Na een goed gelegde bodem konden de competities van start gaan!

Competitie

Er werden drie games gespeeld in de competitie: CS Go, Mario Kart en Beat Saber. Iedereen was ingedeeld in groepjes en ging zo alle spellen langs. Sommige collega’s hadden de spellen al vaak gespeeld, en sommigen nog nooit. Dat maakte gelukkig niks uit en leidde soms zelfs tot veel hilariteit.

Alle groepjes waren klaar met hun rondes langs de spellen, en toen was het tijd voor de finale. De besten van elk onderdeel speelden tegen elkaar. Uiteindelijk konden er maar drie de beste zijn. Zij kregen later dan ook hun welverdiende prijs tijdens de prijsuitreiking. Hun bekers mogen een nu prijken op hun bureau... totdat ze hun titels moeten verdedigen bij de volgende LAN!

Garry’s Mod

Na het strijden in de competities ontstond spontaan een stevig potje verstoppertje in Garry’s Mod. Hierin moet een groepje ‘hunters’ binnen een bepaald aantal minuten de verstoppers vinden... maar die kunnen zich vermommen als allerlei items in de game, zoals een archiefkast of een krant! Binnen de kortste keren vlogen er zinnen door de ruimte zoals “Ik zie een blikje voorbijvliegen!!” en “Welke archiefkast zag ik nou bewegen?”. Het leidde tot enorme hilariteit en er werd veel gelachen. Een collega vertelde zijn geniale techniek: “Ik rende als blikje de trap af toen hij mij achtervolgde, en toen veranderde ik snel in een krant om zo onder het bureau te schuiven, ze konden me niet meer vinden!”

Groot succes

De LAN-party was een groot succes en de week erna werd er nog druk over nagepraat in de pauzes. Wil jij hier de volgende keer ook bij zijn en een gooi doen naar de felbegeerde wisselbekers (of gewoon voor de gezelligheid)? Bekijk dan hier onze vacatures!

Hulp nodig, vragen of opmerkingen?

+31 (0) 546 - 714360

Meer actueel

Het is vandaag 'Verander je wachtwoord'-dag

Ze zeggen wel eens ‘gemak dient de mens’: de gehele top tien van meest gebruikte wachtwoorden in Nederland bestaat uit combinaties die makkelijk te onthouden zijn. Denk aan ‘123456’, ‘qwerty’ of ‘welkom01’. Dit blijkt uit diverse onderzoeken. Helaas komt online fraude nog steeds vaak voor. Hoe je jezelf het beste kunt wapenen tegen hackers? Ik geef je graag vijf handige tips!

Shock Media voor de 10e maal op rij FD Gazelle winnaar, geeft vanaf volgend jaar andere bedrijven een kans

Vandaag is bekend geworden dat Shock Media wederom winnaar is van de FD Gazelle, de prestigieuze prijs van het Financiële Dagblad voor de snelst groeiende bedrijven in Nederland. Sinds 2012 is Shock Media onafgebroken FD Gazelle winnaar, wat zeer uniek is. Shock Media heeft hiermee langer dan een decennium aan hoge groei waar gemaakt. Volgend jaar zal Shock Media echter niet meer mee doen en afstand doen van de prijs.

Shock Media engineers vinden kritieke kwetsbaarheid in Rancher (CVE-2021-36782).

Engineers van Shock Media hebben een belangrijke kwetsbaarheid gevonden in Rancher. Rancher is software waarmee Kubernetes clusters beheerd kunnen worden. Middels misbruik van de kwetsbaarheid kan een read-only Rancher gebruiker beveiligingsmaatregelen omzeilen en zo administrator en zelfs root rechten te verkrijgen op de hosts. De kwetsbaarheid is na ontdekking direct op een verantwoorde manier gemeld bij Rancher, die snel een onderzoek gestart hebben en de kwetsbaarheid (CVE-2021-36782) hebben gepatched in Rancher versie 2.6.7 en 2.5.16.